TENIS
Esports 20/01/2011

Carles Moyà: "Encara no he tingut temps per pensar que sóc extenista"

El mallorquí, exnúmero 1 del tenis mundial, ha assegurat que el manacorí Rafa Nadal és clarament favorit per guanyar l'Open d'Austràlia

Redacció
2 min
Carles Moyà s'acomiada del públic a Sevilla

MadridCarles Moyà, exnúmero 1 del tenis mundial, ha assegurat que encara no ha tingut "temps de pensar" que ja no és tenista professional i ha donat suport al favoritisme de Rafa Nadal en l'Open d'Austràlia.

"Encara no he tingut temps per pensar que ja no sóc un tenista professional, tot i que les lesions dels últims anys han anat donant-me l'empenta definitiva per deixar el tenis al més alt nivell. Va ser una decisió meditada i madurada. El naixement de la meva filla també ha influït i m'ha fet veure que ja no sóc un tenista professional, tot i que segueixo sent tenista", ha dit Moyà.

El primer número 1 del tenis mundial dels Països Catalans va fer un breu repàs pels millors i els pitjors moments de la seva carrera esportiva. "Resumir quinze anys de carrera professional en un parell de frases és complicat. Però està clar que quan vaig aconseguir ser el número 1 del món, quan vaig guanyar el Roland Garros i quan vaig conquerir amb l'equip la Copa Davis van ser moments més que especials per a mi. Guanyar el punt definitiu de la Copa Davis va ser el millor moment de la meva vida", ha apuntat.

Per Moyà, el pitjor moment "no va ser cap derrota", sinó les lesions. "Veure els partits des de casa és una cosa molt dura", ha afegit.

Les opcions de Rafa Nadal a l'Open d'Austràlia, el primer Grand Slam de la temporada, ha estat un altre dels assumptes sobre els quals ha parlat Moyà. "En Rafa, quan juga, és tan favorit com el que més. És el número 1 del món i ha guanyat els últims tres Grand Slams disputats. Pot guanyar a Austràlia, però en el tenis, tens un mal dia i te'n vas cap a casa", ha subratllat.

stats