Tenis
Esports 11/09/2012

Andy Murray derrota Djokovic a l'Open dels EUA i afegeix el primer Grand Slam al seu palmarès

L'escocès s'ha endut la segona final més llarga de la història del torneig (4 hores i 54 minuts) després de vèncer en cinc sets: 7-6, 7-5, 2-6, 3-6 i 6-2

N.a.

BarcelonaAndy Murray és el nou campió de l'Obert dels Estats Units i entra al club de tenistes que han aconseguit un títol de Grand Slam. L'escocès s'ha desfet de Novak Dkojovic en cinc sets (7-6, 7-5, 2-6, 3-6 i 6-2) i gairebé cinc hores de partit (4 hores i 54 minuts) en la que és la segona final més llarga de la història del torneig per només un minut menys que la que va guanyar Wilander a Lendl l'any 1988, que va arribar fins a les 4 hores i 55 minuts. Després de guanyar la medalla d'or dels Jocs Olímpics de Londres 2012, Murray tanca la temporada amb un triomf que el converteix en el primer britànic des de Fred Perry (1936) que guanya el US Open.

Agressiu i vibrant des del començament, el matx ha arrencat molt bé per a Murray. S'ha endut el primer set després d'un 'tie break' i 87 minuts i ha salvat dos moments delicats per guanyar el segon i posar-se 2-0 en la final. Però ha sigut llavors quan Djokovic ha tret el seu repertori de cops, la qual cosa li ha donat cinc títols de Grand Slam, per aixecar el marcador i posar emoció a la final. El serbi s'ha adjudicat el tercer i quart sets amb certa facilitat, ha jugat còmode i segur des del seu servei.

La pressió no ha afectat Murray, que aquest dilluns ha disputat el partit més llarg de la seva carrera professional. L'escocès ha tornat a recuperar el to del principi del partit tot i reconèixer després que no les tenia totes. Ha aconseguit dos trencaments de servei consecutius per posar-se 3-0 en el set decisiu. "Ha sigut el punt d'inflexió. No hauria hagut de perdre els dos serveis seguits. Després ha sigut difícil tornar a connectar-se amb el partit", ha confessat Djokovic. El serbi, de fet, ha acabat perdent el partit sense tenir gairebé cap opció de remuntada.