TENIS
Esports 27/02/2012

Nadal: "Cap esportista d'elit que estigui competint es dopa"

El tenista parla a 'Los desayunos de TVE' de la polèmica sobre el seu pagament dels impostos: "Les meves societats han pagat més de 20 milions d'euros i jo, a nivell personal, una xifra molt similar"

Efe
2 min

MadridRafael Nadal s'ha mostrat aquest dilluns rotund en manifestar que està segur que "no hi ha cap esportista d'elit que estigui competint i es dopi" i ha apuntat que "això és impossible a dia d'avui". "No sé si tenim un problema amb el dopatge. Jo no estic informat d'aquests temes, estic al marge. Només puc parlar del que conec i crec que no, tot i que sí és real que el dopatge existeix en qualsevol lloc del món perquè sempre hi ha gent disposada a fer trampes", ha apuntat Nadal en el transcurs d'una entrevista a 'Los desayunos de TVE'.

Nadal ha argumentat la seva convicció en la impossibilitat que un esportista competeixi dopat. "Nosaltres tenim un règim de controls antidopatge que és una brutalitat. Jo he de dir els 365 dies de l'any on estic i he de reservar una hora de cada un d'aquests dies per al control antidopatge. Cada dia sigui on sigui".

"A les tres faltes et posen un any de sanció", ha matisat Nadal, i ha dit que "és un atemptat contra la privacitat dels esportistes".

Sobre aquest assumpte, Nadal també ha parlat dels guinyols de Canal+ França: "Forma part del passat. Vull pensar i estic convençut que no tenim més atenció per culpa d'uns guinyols. Passem els controls que ens toquen i no més per culpa de que hagin sortit uns guinyols a França dient o mostrant certes imatges". De les imatges dels guinyols, Nadal ha comentat: "S'han excedit, perquè és un atac contra l'esport espanyol en general, de manera injusta. L'esport espanyol triomfa pels valors que tots sabem, però aquí s'acaba. També nosaltres l'hem alimentat més donant-los molta publicitat", ha apuntat.

El tennista també va parlar sobre els seus ingressos i de les qüestions sobre el seu pagament d'impostos a l'Agència Tributària. "Jo no controlo els temes econòmics. Em dedico a jugar i el meu equip s'encarrega d'això. La realitat dista molt del que s'ha publicat. Tenim relació amb gent de Sant Sebastià ia través d'ells se'ns va oferir la possibilitat de domiciliar les societats a Guipúscoa. Hi havia uns avantatges fiscals, però sempre dins de la legalitat ". "Mal aconsellats, les societats es van domiciliar allà i els avantatges no van ser tals. Vam decidir tornar a Mallorca i aquesta és la situació. Entenc que hi ha gent que està passant per un moment complicat i aquestes informacions puguin causar malestar, perquè a mi m'hauria passat el mateix, però és que no ha estat així", ha comentat.

"La informació dista molt de la realitat. Sempre he tingut el meu domicili fiscal a Mallorca, per tant sempre he tributat a Espanya. Els meus ingressos són de fora d'Espanya tant a nivell personal com els de les societats", ha prosseguit. "Els ingressos primer tributen en el lloc d'origen i després a Espanya. Em costa molt dir-ho, però les societats durant el temps que han estat allà han pagat més de 20 milions d'euros, i jo a nivell personal he pagat una xifra molt similar . Són molts milions en general els que he pagat a aquest país, que és el que em toca com a ciutadà, i ho he fet. Em fa molt veure involucrat en un assumpte com aquest", ha concretat.

stats