Open d'Austràlia
Esports 15/01/2011

Federer: "Guanyar tres tornejos consecutius és espectacular. Estic expectant per veure què passa"

El suís elogia la feina feta per Rafa Nadal la temporada passada i el considera "favorit" per guanyar l'Open d'Austràlia i sumar els quatre 'grans' seguits

Redacció
2 min
L'Open d'Austràlia és un dels tornejos preferits de Federer, que l'ha guanyat quatre cops.

MelbourneEl tenista suís Roger Federer, número 2 mundial i guanyador en quatre ocasions de l'Open d'Austràlia, ha considerat com "increïble" el que va aconseguir Rafa Nadal la temporada passada i el considera favorit per emportar-se el primer Grand Slam de l'any.

"Crec que és increïble el que ha aconseguit Rafa i això, d'alguna manera, el converteix en favorit per al torneig. Ha estat jugant de manera increïble", ha dit Federer en una roda de premsa a Melbourne, en declaracions facilitades per l'ATP.

Federer s'ha mostrat especialment "expectant" per veure si Nadal, després de guanyar el 2010 Roland Garros, Wimbledon i l'Open dels Estats Units, és capaç de sumar amb el d'Austràlia el 'Grand Slam' consecutiu, tot i que en anys diferents.

"Per això és tan emocionant seguir aquest Open, per veure si Rafa ho pot fer. Guanyar tres tornejos 'grans' consecutius en tres superfícies diferents és espectacular. Estic expectant per veure què passa".

Federer, de 29 anys, té en el seu ampli i brillant palmarès un total de 16 títols de tornejos de Grand Slam. Juntament amb els quatre d'Austràlia, suma sis de Wimbledon, cinc a l'Open dels Estats Units i un Roland Garros.

"L'Open d'Austràlia és gran per molts motius. Sempre gaudeixo del torneig. Mai he tingut una mala actuació a Austràlia. Em va encantar la primera vegada que vaig venir com a juvenil del 1998 i també va ser aquí on vaig arribar al número u del món el 2004. Ha estat un torneig fabulós per a mi".

Sobre el seu estat de forma actual, el suís ha assegurat que està just com volia: "Les últimes dues setmanes només he intentat mantenir-me sa, fresc, llest i motivat i preparat per a jugar". "El meu joc està al punt exacte on volia per arribar a aquest Open d'Austràlia. És tot el que puc demanar. M'encantaria guanyar", ha sentenciat Federer.

stats