Tenis femení
Esports 26/01/2011

Justine Henin posa fi a la seva carrera

Al maig del 2008 ja va anunciar que es retirava del tenis d'elit per "fatiga", però va decidir tornar i va arribar a la final del passat Open d'Austràlia. Ara són les lesions les que l'han fet prendre la decisió

Redacció
1 min
Justine Henin a l'Open d'Austràlia.

BarcelonaJustine Henin ha anunciat a través de la seva pàgina web que deixa el tenis, després d'haver reaparegut el passat mes de gener del 2010. Amb 28 anys i set Grand Slam guanyats, la tenista belga ha explicat les raons que forcen ara a la seva retirada: "Les exploracions mèdiques són clares. El meu colze és molt fràgil i està molt desgastat i m'incapacita de continuar amb la meva passió i professió d'alt nivell".

Ja al maig del 2008, Henin havia decidit abandonar el tenis professional per "cansament a la competició", però va decidir tornar i va arribar fins i tot a disputar la final del passat Open d'Austràlia al 2010. Aquesta progressió es va veure tallada quan va caure lesionada a Wimbledon, una lesió que l'ha debilitada en els darrers mesos. "Sabia que seria complicat tornar bé, però ho vaig donar tot per superar la lesió".

Henin ha manifestat també que, des d'aleshores, no ha pogut jugar "sense dolor" i que això li ha fet "dubtar" sobre la seva continuïtat a l'elit. "Confiava en tenir un retorn diferent, somiava amb un final diferent. Ara necessito temps per pair aquesta decisió, però confio que, tot i que el meu nivell després de tornar no hagi satisfet les meves expectatives, tots hem après i guanyat moltes coses durant aquests quinze mesos".

stats