Open d'Austràlia
Esports 17/01/2011

El campió Federer s'estrena apallissant Lacko, Nadal debuta dimarts

El defensor del títol ha començat fort el seu camí per revalidar el Grand Slam i va escombrar de la pista Lukas Lacko en poc menys d'una hora i mitja de partit

Redacció
1 min
Roger Federer a l'Open d'Austràlia.

MelbourneFederer busca el seu cinquè títol al Melbourne Park i obrir el camí cap al número 1, que ara pertany a Rafa Nadal. El seu desig és superar Pete Sampras com a jugador que més setmanes s'ha mantingut en el cim del tenis mundial, i només està a set dies de superar les 276 setmanes de l'americà. "El primer lloc és millor que el segon, però no em queixo", ha dit Federer.

El primer pas per assolir aquest repte l'ha donat amb la seva habitual autoritat. Lacko és un jugador sense repercussió, i l'últim que se li recorda és la seva defensa davant Nadal al passat torneig de Doha, on va deixar bones sensacions. A la pista Rod Laver Arena, no ha exhibit aquest joc i només ha pogut plantar cara al tercer set, fins que Federer ha hagut de concentrar-se més en el seu servei per tancar el matx. "Sabia que lluitaria fins el final, per això no m'ha sorprès que millorés al tercer set. És un jugador de gran talent i no ha fet un mal partit en absolut", ha dit, elegant.

Ara el número dos del món espera rival en segona ronda, que sortirà del duel entre el francès Gilles Simon i el xinès Yen-Hsun Lu. De moment, però, està més que satisfet del nivell de joc exhibit. "Gaudeixo molt, estic a un bon nivell. Estic feliç de com m'estan anant les coses".

Nadal no debutarà fins demà dimarts, com també ho faran Albert Ferrer contra Jarkko Nieminen, Pere Riba contra el local Carsten Ball i Feliciano López contra el colombià Alejandro Falla, entre d'altres.

stats