Barcelona World Race
Esports 15/01/2011

L'Estrella Damm i el Mapfre lideren la cursa

Amb la parada del Foncia i Virbac-Paprec 3 a Recife a mitjanit, el Mapfre d'Iker Martínez i Xabi Fernández puja a la segona posició, mentre el líder, Estrella Damm, manté una diferència de 92 milles amb els patrons bascos

Redacció / Bwr
1 min
El Mapfre d'Iker Martínez i Xabi Fernández, navegant.

BarcelonaPer primera vegada en la història de la navegació oceànica espanyola, dos vaixells amb tripulació íntegrament espanyola, l’Estrella Damm i el MAPFRE, encapçalen una volta al món. Amb la parada tècnica del Foncia i el Virbac-Paprec 3 a Recife, l'Estrella Damm va prendre el liderat de la regata ahir a la tarda. Aquesta matinada, tal com ho reflecteix l’informe de posicions del matí el MAPFRE ha pujat a la segona posició.

La diferència entre el líder, l'Estrella Damm, i el MAPFRE és de 91,9 milles, 1,3 menys que en l’informe de la matinada. Els dos vaixells segueixen navegant a més d'11 nusos al costat de la costa brasilera i miren d'aprofitar la parada tècnica del Foncia, que va arribar a Recife a mitjanit i treballa contrarrellotge en la reparació del postís de proa, i del Virbac-Paprec 3, que acaba d'amarrar en el mateix port poc abans de les deu, hora d'aquí.

Per darrere, Groupe Bel i Mirabaud miren també de treure avantatge de la situació. Tots dos naveguen a més de 10 nusos i lluiten per la imminent tercera posició 25 i 35 milles per darrere del MAPFRE. Neutrogrena a mig camí entre aquests i els seus dos perseguidors, GAES Centros Auditivos i Renault Z.E., veu com tots dos, separats per només dues milles, se li apropen, després de retallar-li 10 milles en les últimes cinc hores.

Entre el grup de cua We Are Water és el que més ha progressat. Però tots, Hugo Boss, Fòrum Marítim Català i Central Lechera Española, han retallat distàncies.

stats