Mundial de Natació
Esports 19/07/2011

Villaécija compleix el primer objectiu i acaba 10a en els 10 km en aigües obertes i es classifica per als Jocs

La nadadora del CN Sant Andreu ha acabat a 20 segons de la guanyadora, la britànica Michelle Payne, i ara buscarà la medalla als 800 lliures

Efe
1 min
Érika Villaécija en un moment de la prova del 10 quilòmetres en aigües obertes.

XangaiLa nedadora catalana Érika Villaécija ha acabat aquesta matinada en desè lloc a la prova de 10 quilòmetres en aigües obertes dels Mundials de Natació de Xangai, i d'aquesta manera s'ha classificat automàticament per als Jocs Olímpics de Londres 2012 -es classifcaven només les 10 primeres-.

La del CN Sant Andreu ha quedat en desè lloc, amb un temps total de poc més de dues hores (2:02:18,7) a 20,6 segons de la britànica Keri Anne Michelle Payne, que es va dur l'or després de recórrer els 10 quilòmetres a la platja artificial de la localitat xangainesa de Jinshan en 2:01:58,1. Al final de la prova, Villaécija ha declarat: "He apostat en aquest Mundial per les dues coses (piscina i aigües obertes), així que he complert un dels objectius, i ara vaig amb moltes ganes a aconseguir l'altre, perquè he sortit molt reforçada per les proves de piscina". La catalana competirà la matinada del 28 al 29 de juliol en els 800 metres lliures, la seva prova, i en la qual opta a una medalla.

En segon lloc ha quedat l'italiana Martina Grimaldi, a 1,8 segons, seguida de la grega Marianna Lymperta, que ha acabat tercera, a 3,7 segons de la guanyadora.

La nedadora espanyola Margarita Domínguez ha acabat en el lloc número 23, a 38,4 segons de Payne.

stats