HANDBOL: COPA DEL REI
Esports 08/04/2011

El mestratge de Juanín porta el Barça a semis

David Jover

Barcelona.Quan ets el favorit i també l'actual campió és molt complicat entrar en competició. Tens tots els focus a sobre i la pressió que t'imposes és molt alta. Però el Barça Borges aquest any és d'una altra pasta, és diferent. La fam de títols que té el conjunt de Xavi Pascual és tan gran que no és cap problema no tenir el porter titular perquè el suplent atura 14 llançaments i t'ajuda a guanyar per 30-28.

Al principi del partit, de la mà Stranovsky i Mikel Aguirrezabalaga -que l'any vinent serà blaugrana-, l'Ademar de Lleó que dirigeix el català Jordi Ribera va començar a córrer i això va posar en problemes Johan Sjöstrand i la defensa blaugrana. Però va ser un miratge. Quan Iker Romero i Dani Sarmiento van entrar a pista el joc dels catalans va ser més fluid, més consistent, i l'equip va saber trobar el seu home més motivat, Juanín García. L'extrem castellà està en estat de gràcia i va convertir en gol gairebé tot el que va tocar (11 gols). Tot i així, al descans el marcador va ser ajustat, 15-14. Els de Pascual van patir uns bons minuts de Vicente Álamo, el porter de l'Ademar, que va fer un gran matx.

A l'inici del segon temps es va imposar la lògica i la diferència de plantilla. En un vist i no vist el Barça Borges va aconseguir la màxima diferència fins aleshores, 20-16, en els millors minuts de Rutenka i Nagy. Però les exclusions van jugar una mala passada als catalans perquè amb un parcial de 0-3 l'Ademar es va submergir en el partit. Quan la superioritat lleonesa va quedar neutralitzada el Barça va tornar a carburar i aleshores es va entrar en un intercanvi de gols i cops, amb els blaugranes sempre tres gols per damunt gràcies a l'efectivitat i l'eficiència de Juanín García. Al final, sense gaire patiment, 30-28 a favor del Barça, que se les haurà amb el Valladolid.

Demà, les semifinals

I és que avui no hi ha partits, és el dia de descans per als que van jugar ahir i el segon dia per als que ho van fer dimecres. Demà el Fraikin BM Granollers i el Ciudad Real disputaran la primera semifinal de la Copa del Rei (16 hores) i la segona enfrontarà el Barça Borges i el Cuatro Rayas Valladolid (20 hores).