MUNDIAL DE MOTOCICLISME
Esports 16/09/2012

18 mil·lèsimes per a una 'pole', 13 punts per a un Mundial

Nuria García
2 min
Dani Pedrosa va aconseguir ahir la pole. Només 18 mil·lèsimes van separar el de Castellar de Jorge Lorenzo.

BARCELONAMisano viurà aquest migdia l'enèsim pols entre Dani Pedrosa i Jorge Lorenzo (14 hores, Telecinco). Els entrenaments oficials d'ahir, els primers que es disputaven en sec al traçat de San Marino després de tres sessions amb la pista mullada, van ser el pròleg del que es viurà avui entre dos pilots que no tiraran la tovallola fins al final.

Ahir Dani Pedrosa va superar Jorge Lorenzo per tan sols 18 mil·lèsimes i va aconseguir la quarta pole position de la temporada. El de Castellar del Vallès sap que necessita ser millor que Lorenzo en les sis curses que falten (la de Misano d'avui i cinc més) per recuperar els 13 punts que el balear té d'avantatge al capdavant del Mundial. De mica en mica ha retallat distàncies i en les últimes dues curses ha escurçat en 10 punts el marge del balear. Per això ahir el de Castellar no va afluixar la corda i va aconseguir el millor temps per tan sols 18 mil·lèsimes.

La pole no dóna punts, però sí moral i confiança per encarar l'enèsim pols de la temporada entre tots dos. La lluita d'ahir també va servir per saber que l'última volta del Gran Premi de la República Txeca -un espectacle entre els dos aspirants al títol de MotoGP d'enguany, amb grans avançaments al límit- no va ser cap miratge i que, per tant, avui tornarem a gaudir d'una nova lluita entre tots dos, amb el permís de la resta de rivals, que semblen un pas enrere. De fet, ahir en els entrenaments oficials Dani Pedrosa i Jorge Lorenzo van ser els únics pilots de MotoGP capaços de rodar per sota d'un minut i 34 segons.

Márquez i Cortese, sense fre

Si el pols entre Lorenzo i Pedrosa a MotoGP està sent espectacular, un graó per sota, en la categoria de Moto2, els catalans Marc Márquez i Pol Espargaró també volen que ningú s'aixequi de la cadira mentre ells siguin a la pista. Ahir el de Cervera va aconseguir la pole , la setena de la temporada, al davant d'Espargaró. De fet, el de Granollers va dominar la taula de temps fins als últims cinc minuts. Márquez es va posar al davant i Espargaró, quan intentava superar-lo, va patir una caiguda. Allà es van quedar les seves opcions de millorar, ja que la seva moto no va poder sortir de la grava. Si cap dels dos té problemes, la lluita d'avui (12.20 hores, Telecinco) promet tornar a ser espectacular.

A Moto3, l'alemany Sandro Cortese, líder del Mundial, segueix fent passos endavant. Ahir va marcar la sisena pole position de la temporada aprofitant-se, sobretot, dels problemes del català Maverick Viñales. El de Roses va patir un problema mecànic a l'inici de l'entrenament -la seva moto va patir una pèrdua d'oli- i es va haver de passar tancat al box gairebé la meitat de l'entrenament. Tot i que a les acaballes va intentar fer una gran volta, va trobar trànsit a la pista i avui (11 hores, Telecinco) haurà de remuntar des de la quarta fila de la graella després d'acabar ahir la sessió amb l'onzè millor crono.

stats