BARÇA
Esports 04/07/2012

La millor plantilla del món

D.r. Jover / M. Molina
3 min

Mundial de Clubs i de seleccions, Eurocopa, Champions, Lliga i Copa. El Barça és l'únic club que pot presumir de tenir a les seves files fins a vuit jugadors que han aixecat tots aquests títols, els més prestigiosos del futbol tant a escala nacional com internacional. Valdés, Busquets, Piqué i Pedro, que van aconseguir diumenge la seva primera Eurocopa, es van afegir a aquest grup selecte en què també hi ha Puyol, Villa, Xavi i Andrés Iniesta. Uns futbolistes als quals només els faltaria aconseguir la Copa Confederacions -que podran disputar l'estiu vinent- per completar aquesta estadística implacable de títols.

De fet, i fora del conjunt blaugrana, tan sols hi ha dos jugadors en actiu que han guanyat alguna vegada aquests sis títols: Iker Casillas (el porter titular del Reial Madrid) i Thierry Henry, exjugador del Barça durant tres temporades i que actualment juga als New York Red Bull de la Major League Soccer americana.

Fins ara cap equip havia aglutinat mai tants futbolistes amb tan bon palmarès com el conjunt blaugrana. La coincidència dels quatre anys victoriosos de Guardiola amb la millor selecció espanyola de la història ha fet engreixar el número de títols individuals dels jugadors. De fet, d'aquests vuit blaugranes el que ha aixecat menys títols n'ha sumat 12: David Villa, que no va vestir la samarreta culer fins a l'estiu del 2010. Tot i això, ja havia guanyat l'Eurocopa dos anys abans.

D'altra banda, Xavi Hernández és el jugador que té més títols: 23. El migcampista de Terrassa només supera Andrés Iniesta gràcies a la Lliga que va guanyar la temporada 1998/99 -en què va anotar un gol a Valladolid que va donar el triomf als blaugranes i va salvar el cap a l'entrenador Louis Van Gaal-. Carles Puyol, que tenia el mateix palmarès que el migcampista manxec, s'ha vist superat aquest estiu per no haver participat a l'Eurocopa per culpa d'una lesió.

Quatre nous campions

Víctor Valdés, Gerard Piqué, Sergio Busquets i Pedro Rodríguez es van estrenar diumenge com a campions d'Europa de seleccions. Tots havien participat al Mundial de Sud-àfrica, ara fa dos anys, però no havien disputat l'Eurocopa del 2008. De fet, cap d'ells s'havia estrenat com a internacional amb la selecció espanyola. Amb l'excepció de Valdés, que ja era el porter titular del Barça, no va ser fins que van aterrar al primer equip blaugrana que Del Bosque -que va substituir Luis Aragonés com a seleccionador- els va convocar amb la roja.

Allà, dos han aconseguit un lloc de titular, Piqué i Sergio, i un altre té el rol de revolucionar els partits i de ser el dotzè home, el canari Pedro Rodríguez, que es va unir als 23 seleccionats per jugar a l'Eurocopa de Polònia i Ucraïna a última hora gràcies a un final de temporada realment bo en què va anotar dos gols a la final de la Copa contra l'Athletic.

A banda dels títols importants, els que llueixen més que d'altres, els vuit jugadors del Barça que ho han guanyat tot també han aconseguit títols amb menys nom però que no deixen de ser importants.

Per exemple, la Supercopa d'Europa i la Supercopa d'Espanya són dos títols que per disputar s'ha hagut de guanyar o bé la lliga o bé la Lliga de Campions. Per tant, molts jugadors d'arreu del món mai podran optar a títols d'aquesta mena, cosa que permet valorar amb més fredor el grapat de títols que els jugadors del Barça han aconseguit ja sigui amb Van Gaal, Rijkaard o Pep Guardiola, l'entrenador amb més títols de la història del club.

Ara, amb la nova etapa, i no pas canvi de cicle, amb Tito Vilanova a la banqueta, Pedro, Busquets, Xavi, Iniesta, Valdés, Villa i Piqué -els únics blaugranes amb Eurocopa i Mundial- buscaran augmentar un palmarès que un cop pengin les botes podran lluir amb orgull davant de tothom.

El repte no serà fàcil, i menys amb un Reial Madrid que actualment també és un dels millors equips del planeta, però el fet de comptar amb la millor plantilla del món dóna un gran vot de confiança a un equip que sembla que no té límits a l'hora de conquerir títols arreu del món.

stats