Fórmula 1
Esports 09/07/2011

Alguersuari reconeix que no s'esperava la pluja i diu que s'ha vist perjudicat a la recta final de la Q1

Fernando Alonso (Ferrari), que ha acabat tercer, s'ha mostrat molt satisfet perquè ha pogut acostar-se a tan sols una dècima dels pilots de Red Bull

Redacció
2 min
Jaume Alguersuari firma autògrafs als aficionats de Silverstone

Silverstone (Gran Bretanya)Jaume Alguersuari (Toro Rosso) ha admès aquest dissabte que al seu equip no s'esperaven la pluja durant els entrenaments oficials del Gran Premi de la Gran Bretanya i ha assegurat que s'ha vist molt perjudicat perquè considera que no hauria d'haver tingut cap problema per arribar a la Q2.

"La pluja ens ha perjudicat per no passar a la Q2, perquè no hi havia cap problema per superar la primera ronda d'entrenaments", ha dit el pilot català. "No crec que tot sigui negatiu, perquè considero que durant la cursa tindrem dos jocs de pneumàtics més, com ja va passar a València. Tampoc crec que haguéssim arribat gaire més enllà de la quinzena o setzena posició. Per estar als punts també ens calia tenir aquests dos jocs de pneumàtics de més", ha comentat el pilot, que confia poder fer una estratègia de només dues parades, amb un primer stint -fase entre aturades- molt llarg, tot i ser conscient que tot plegat pot quedar en no res pel "risc de pluja".

D'altra banda, Fernando Alonso (Ferrari) s'ha mostrat molt satisfet del salt de qualitat que ha fet el seu cotxe després de quedar a tan sols una dècima de la pole que ha aconseguit Mark Webber (Red Bull). "Estic molt content amb el treball que s'ha fet, ja que tan sols estem a una dècima del cotxe més ràpid, quan en cursa hem estat sempre un segon més lents que ells", ha indicat després dels entrenaments oficials.

"Tant de bo durant la cursa puguem pressionar els Red Bull i lluitar amb ells per estar al podi. Sortim a la tercera posició i esperem tenir una bona estratègia i mirar què passa a la sortida, perquè pot ser divertit".

D'altra banda, Mark Webber, que ha aconseguit la pole ha reconegut que amb la pluja no han pogut analitzar el comportament del seu Red Bull després del canvi de reglamentació que s'ha produït abans de la cursa de Silverstone. Tot i això, l'australià ha explicat que "els canvis no faran que el cotxe faci un gir de 180 graus", i que les sensacions durant els entrenaments són que "el cotxe continua anant molt bé".

stats