Fórmula 1
Esports 10/07/2011

Fernando Alonso aconsegueix la victòria a Silverstone i Alguersuari torna a puntuar

El pilot asturià de Ferrari s'ha imposat a Vettel i Webber en una cursa molt accidentada i on Jaume Alguersuari ha sumat punts per tercer cop consecutiu

Martí Molina
2 min
Fernando Alonso s'ha retrobat amb la victòria a Silverstone

BarcelonaFernando Alonso ha aconseguit la seva primera victòria de la temporada al circuit de Silverstone. El pilot de Ferrari, que s'ha situat a la primera posició aprofitant un error als boxs de Vettel, ha imposat un ritme diabòlic a la part final del Gran Premi i s'ha imposat per davant del pilot alemany de Red Bull i Mark Webber. Mentre el català Jaume Alguersuari (Toro Rosso) ha finalitzat desè i ha puntuat per tercera cursa consecutiva.

Els Red Bull han liderat la prova a l'inici. Vettel ha sortit millor que el seu company d'equip i s'ha situat primer, posició que no ha abandonat fins a la volta 28, quan un error dels mecànics en el canvi de pneumàtics ha fet que estigués més estona de la prevista, i Alonso el superés. A més, el pilot alemany ha tornat a la pista darrere de Hamilton, i no l'ha pogut superar. Així, l'asturià ha pogut distanciar-se fins arribar a una diferència ja insalvable.

Alonso ha creuat la línia de meta en solitari, i darrere seu ha entrat Vettel i Webber. Els dos de Red Bull han protagonitzat una lluita interessant als últims girs. Però quan Webber tenia opcions reals de superar el seu company, l'escuderia ho ha impedit -a través de les normes d'equip- i així Vettel ha creuat la línia de meta segon.

D'altra banda, Jaume Alguersuari, que sortia des de la 18a posició, ha completat una gran cursa i ha anat guanyant posicions de manera progressiva, fins arribar a la 10a posició final. D'aquesta manera, el pilot català ha tornat a puntuar per tercera vegada consecutiva.

La cursa ha estat marcada a l'inici per la pluja que ha caigut a Silverstone abans de començar la prova. Una pluja que ha deixat el circuit molt moll i que ha obligat els pilots a sortir amb els pneumàtics intermitjos. Tot i això, no ha plogut més, i a partir de la volta 10 els pilots han començat a posar els pneumàtics llisos.

L'anècdota de la cursa l'ha protagonitzat el McLaren de Button. Un dels mecànics s'ha oblidat de collar-li el pneumàtic davanter dret i el pilot ha hagut d'aturar-se pocs metres abans de tornar a la pista.

stats