Fórmula 1
Esports 22/07/2012

Alonso guanya a Hockenheim i s'escapa al Mundial

El pilot asturià ha dominat una cursa molt igualada i s'ha imposat per davant de Vettel i Button. De la Rosa ha tret el màxim rendiment del seu HRT i ha acabat 21è

M. Molina
3 min
Fernando Alonso en un revolt del circuit de Hockenheim

BarcelonaFernando Alonso no ha fallat a Hockenheim i ha guanyat la seva tercera prova del mundial. El pilot asturià, que sortia des de la 'pole position' ha dominat una cursa molt igualada i s'ha acabat imposant per davant de Sebastian Vettel i Jenson Button. Un triomf que permet al de Ferrari escapar-se encara més al capdavant del Mundial.

D'aquesta manera, Alonso lidera el Mundial amb 154 punts, mentre Webber és segon amb 120. Vettel manté el tercer lloc (118) seguit de Raikonnen (95) i Hamilton (92). Aquest últim no ha sumat cap punt a la cita alemanya perquè s'ha hagut de retirar.

No és un tòpic: Ha estat una cursa molt disputada, i fins als últims girs no s'ha decidit el guanyador. Al tram final, Alonso liderava la prova però tenia Button a poques dècimes i amenaçant-lo. L'asturià ha intentat conservar els pneumàtics tant com li ha estat possible, mentre el britànic també feia el mateix confiant en atacar a l'últim sospir. Però la moneda ha caigut del costat de Ferrari. El 'cavallino rampante' tenia les gomes en més bon estat i en el moment decisiu ha pogut distanciar-se i creuar primer la línia de meta. Button, de la seva banda, ha vist com mica en mica perdia ritme i fins i tot ha hagut de cedir el segon lloc a Vettel –qui l'ha avançat en l'última volta–.

Alonso sortia des de la 'pole position' i ha pogut mantenir el liderat de la prova. S'ha mantingut primer per davant de Sebastian Vettel i Michael Schumacher. Vettel ha tingut alguns problemes, segurament amb la temperatura dels pneumàtics, i li ha costat una mica mantenir el segon lloc. El 'kaiser' el volia passar a tots els revolts, però el Red Bull s'ha imposat i ha aguantat la posició.

Passaven les voltes i la cursa mantenia el mateix ordre a les posicions capdavanteres. En canvi, a la part mitja i final del grup, les coses eren més mogudes. A part del ball tradicional de posicions, Massa ha tingut un cop al començament que li ha fet perdre el bigoti. El pilot brasiler ha pogut entrar al box i reparar el vehicle. Però ha deixat la pista plena de restes de l'aleró davanter. Això li ha passat factura a un altre pilot, Lewis Hamilton, que passant per allà ha trepitjat un tros de fibra de carboni i ha punxat la roda. Grosjean i Senna –per altres motius– també han hagut de parar al 'box' abans d'hora.

Amb el primer canvi de pneumàtics, Alonso ha mantingut el primer lloc tot i que Vettel i Button s'hi acostaven perillosament. Malgrat tot, el de Ferrari no ha tingut massa problemes per aguantar la posició fins al segon i últim canvi de pneumàtics.

Button ha apostat per una tàctica més arriscada i ha estat el primer a entrar a canviar-los. La jugada li ha sortit bé, al principi, ja que ha tornat a la pista per davant de Vettel. El pilot anglès tenia Alonso al punt de vista i ha estat a punt de superar-lo a falta de 15 voltes, però no ha pogut. A partir d'aquí, tots dos han apostat per mantenir les gomes i jugar-s'ho tot a una última carta al final de la prova.

Mentrestant, Vettel estava a la guait. Inicialment semblava despenjat, però mica en mica s'ha trobat més còmode i ha pogut rebaixar temps fins a superar Button a l'últim gir. Una acció polèmica, ja que per fer-ho ha hagut de sortir de la pista. Finalment, el podi de Hockenheim l'ha encapçalat Alonso, seguit de Vettel i Button.

Michael Schumaher, que semblava tenir opcions a l'inici de la prova, s'ha anat desinflant mica en mica i ha acabat setè.

De la Rosa, 21è

Pedro Martínez de la Rosa ha completat una bona actuació a Alemanya i ha pogut quedar per davant del seu company d'equip i també d'un dels Marussia: Timo Glock. El català ha tingut un bon ritme de carrera i al tram final ha pogut avançar Glock.

stats