FÓRMULA 1
Esports 19/05/2011

Bogeria per un autògraf

Cada dijous de Gran Premi, el pàdoc del Circuit de Catalunya s'obre als aficionats perquè aquests puguin veure i fotografiar els seus ídols, a més de recollir autògrafs

Nuria Garcia
2 min
Jenson Button ha estat un dels primers pilots en signar autògrafs als aficionats.

MontmelóEl dijous previ al Gran Premi, mentre els mecànics de totes les escuderies desmunten l'equipatge i van muntant l'interior dels boxs i els monoplaces als que els seus pilots pujaran a partir de divendres, és el moment dels aficionats. Només un cop l'any, el pàdoc del Circuit de Catalunya s'obre als seguidors que tenen entrada per al Gran Premi.

És llavors quan els aficionats poden veure els seus ídols. El pàdoc s'omple de gorres i samarretes de colors. Tant és. Gorres de Ferrari davant el box de Red Bull, samarretes de McLaren davant el de Ferrari... tant és, l'objectiu és marxar amb algun record i tothom busca una fotografia o una signatura dels pilots. I des que l'any passat la FIA va instaurar la norma que, com a mínim, els pilots hagin d'atendre els seguidors un quart d'hora, l'objectiu sembla una mica més fàcil.

"Sebastiaaaan", "Maaaaark", "Pedrooo", "Fernandoooo" i "Schumiiiii" eren els crits més sentits al pàdoc, que a partir de les quatre de la tarda s'ha omplert de centenars de persones amb els colors de les escuderies i una càmera de fotos a la mà. Els aficionats cridaven els pilots perquè sortissin. Els volien veure. Fa un any que s'esperen.

Els pilots de McLaren, juntament amb el provador, Pedro Martínez de la Rosa, han estat els primers de sortir a la tarda. Un autògraf aquí, una fotografia allà... els tres han tingut paciència per atendre gran part dels seguidors mentre els mecànics anaven i venien portant els cotxes al box on es verifiquen els monoplaces. És el que toca els dijous, ja que l'activitat de les escuderies no s'atura. Al contrari, els mecànics tenen molta feina a fer.

Webber també ha estat un dels pilots més aclamats. L'australià ha signat fotografies, revistes i fins i tot banderes del seu país. Més corredisses al pàdoc... des del box del costat la gent cridava. Alonso, que en principi no estava previst que sortís -Ferrari fa un acte tancat amb la presència de 75 seguidors triats a l'atzar-, ha saludat els aficionats i ha llençat algunes gorres des de dins del seu box. La bogeria s'ha desfermat al pàdoc.

Més tard, Michael Schumacher també ha fet acte de presència. Els seguidors del kaiser, a empentes, han arribat fins el box de Mercedes i molts d'ells mostraven amb alegria la signatura del campió del món. I d'un campió del món alemany, a un altre, aquest una mica més jovenet. El simpàtic Sebastian Vettel s'ha fet esperar, però ha encomanat el seu somriure als aficionats que aguantaven el sol i la calor al pàdoc.

Al final de tot del pit-lane, Jaume Alguersuari, amb el seu company, Sebastien Buemi, tampoc s'ha volgut perdre la festa. Els aficionats catalans, que abans havien lluitat per un autògraf d'algun campió del món, han aconseguit també marxar cap a casa amb un altre d'en Jaume, a qui el seu pare, el Jaume Alguersuari sènior, mirava des d'un segon pla amb cara de felicitat.

Divendres, el pit-lane serà només lloc per a pilots, mecànics, fotògrafs i monoplaces. Però per un dia, és el lloc dels aficionats.

stats