Moto3
Esports 21/10/2012

Cortese guanya a Sepang i es proclama campió del món de Moto3

El pilot alemany tenia el títol a la butxaca però ha volgut celebrar el campionat amb una victòria i ha lluitat fins al final per superar Khairuddin a l'últim revolt

Martí Molina
3 min
Sandro Cortese celebra amb els mecànics el títol de campió del Món de Moto3

BarcelonaSandro Cortese no s'ha conformat amb guanyar el títol mundial a Sepang, el pilot alemany ha volgut demostrar per quin motiu és el millor dels pilots de la categoria petita i malgrat tenir el títol a la butxaca ha lluitat fins l'últim minut per superar Khairuddin i creuar primer la línia de meta. Una victòria per celebrar el títol com els campions, sense fer servir la calculadora, pensant només en la primera posició.

I això que l'alemany ha començat el Gran Premi de Malàisia de la manera més conservadora possible, optant per no arriscar contra ningú, i deixant passar els pilots que anaven més ràpids que ell. Cortese es mirava els toros des de la barrera, ajudat en part perquè l'únic aspirant a prendre-li el tro, Lluís Salom, amb prou feines podia lluitar per les primeres posicions.

Sense Maverick Viñales, que el divendres va decidir trencar unilateralment el contracte amb el seu equip, Cortese en tenia prou pujant al podi o acabant per davant del mallorquí. I al final s'han complert totes dues coses.

Després del primer quart de carrera, Jonas Folger dominava la prova seguit de Zulfami Khairuddin, Sandro Cortese, Louis Rossi i Lluís Salom. Aquest grup de cinc pilots ha aconseguit una mica de distància respecte la resta. Poc després, Rossi ha anat pel terra, reduint una mica aquest pilot que lluitava pel liderat.

Just a l'equador de la prova han començat a caure gotes a la pista, i els comissaris han advertit els pilots d'aquesta circumstància, tot i que al final no ha estat necessari aturar la cursa. Però la circumstància ha perjudicat Lluís Salom, que a la sortida d'un revolt molt ràpid ha estat a punt de caure. Això ha espantat una mica el mallorquí, que poc a poc ha anat cedint metres fins quedar relegat en el segon grup, el que lluitava per la quarta posició.

Cortese, sense nervis

Conscient que tenia el Mundial a la butxaca, Sandro Cortese no ho ha dubtat i ha apostat per la victòria. L'alemany ha avançat Folger quan quedaven quatre voltes i s'ha quedat enganxat a la roda de Khairuddin. L'ídol local –que el dissabte ja va aconseguir la pole position– ha encapçalat la prova en l'últim tram, i cada vegada que passava per meta els aficionats s'aixecaven del seient per animar-lo a guanyar la seva primera cursa, i de passada, la primera prova del Mundial per un pilot malai. Però no ha pogut ser.

Després d'ensenyar-li un parell de cops 'la roda', al final Khairuddin no ha pogut contenir els nervis i s'ha passat de frenada a l'últim revolt abans d'entrar a meta. El pilot ha deixat una mica d'espai, suficient perquè Cortese el superés per l'interior i avancés els darrers metres fins creuar la bandera de quadres en primera posició.

Khairuddin s'ha hagut de conformar amb el segon graó del podi, mentre Folger, que també estava a l'aguait per si podia treure petroli d'aquesta última volta, ha acabat tercer. Ja en un segon grup, Salom ha acabat creuant la meta en quarta posició.

Gran Premi de Malàisia de Moto3

1. Sandro Cortese 40:54.123

2. Zulfahmi Khairuddin +0.028

3. Jonas Folger +0.247

4. Lluís Salom +8.503

5. Miguel Oliveira +8.674

6. Danny Kent+ 9.335

7. Àlex Rins +18.973

10. Adrián Martín +30.763

14. Àlex Márquez +31.313

19. Isaac Viñales +39.364

25. Josep Rodríguez +1:15.734

Mundial de Moto3 (cursa 15 de 17):

1. Sandro Cortese 280 puntos (campió del món)

2. Luis Salom 207

3. Maverick Viñales 199

4. Àlex Rins 128

5. Romano Fenati 126

6. Danny Kent 118

7. Zulfahmi Khairuddin 112

8. Miguel Oliveira 94

9. Jonas Folger 88

10. Efrén Vázquez 85

stats