DAKAR 2011
Esports 31/12/2010

Els catalans volen ser protagonistes del Dakar 2011

Només Marc Coma, en motos, té opcions de triomf, però la resta de catalans esperen fer un bon paper. L'objectiu de la majoria és arribar el dia 16 a Buenos Aires

Nuria García
2 min
Laia Sanz debutarà al Dakar.

BarcelonaEls pilots catalans que encapçalen els seus respectius equips esperen fer un bon paper en aquest Dakar 2011. Tots ells han viatjat cap a Buenos Aires per prendre dissabte la sortida de la prova més dura del món del motor. Entre ells hi ha alguns de molt veterans, d'altres que cerquen el seu tercer Dakar i d'altres que tot just enguany debuten.

De tots ells, qui més opcions té per guanyar és Marc Coma, en la categoria de motos. El pilot d'Avià ja va guanyar aquesta cursa els anys 2006 i 2009 i, després de patir diversos problemes en la passada edició, enguany creu en les seves possibilitats per sumar el seu tercer Dakar. Aquest any, el quatre cops campió del món de raids, afronta la prova "amb molta il·lusió", estrenant patrocinador, motxiller (Joan Pedrero) i una moto KTM que, per la limitació a causa del canvi de normativa, serà de cilindrada més petita: 450 cc (en comptes dels 690 de l'any passat).

En la categoria de motos també destaca la presència de la debutant Laia Sanz. La catalana, que tindrà com a ajudant de luxe el veterà Jordi Arcarons, afronta el seu somni amb l'únic objectiu d'arribar el dia 16 a Buenos Aires i agafar experiència de cara a edicions posteriors. En cas de finalitzar la prova, Laia Sanz es convertiria en la primera catalana que ho aconsegueix. Arcarons, que es va retirar l'any 2004, acumula 16 participacions en el Dakar i enguany la seva única fita és ajudar la pilot catalana en tot el que necessiti.

Jordi Viladoms, Gerard Farrés, Marc Guasch i Ignacio Chivite són els altres catalans que dissabte prendran la sortida a Buenos Aires sobre dues rodes.

Qui segueix acumulant participacions és Nani Roma. Després d'haver guanyat un cop sobre dues rodes i d'haver-se passat als cotxes (va ser tercer l'any 2006), Roma és conscient que en aquesta edició segurament tindrà la victòria molt lluny. El de Folgueroles, que correrà el seu setzè Dakar consecutiu, va estar a punt de renunciar a córrer pels problemes de l'Stradale, el seu anterior equip, però finalment va aconseguir lligar la seva participació amb l'equip Nissan Overdrive.

En aquesta categoria també hi participen els catalans Xavier Foj, Albert Bosch, Rafa Ciscar i Josep Nicolás González.

Pel que fa a la resta de categories, quatre camions catalans sortiran demà de Buenos Aires. Seran els encapçalats per Jordi Juvanteny, Pep Vila, Josep Sabaté i Salvador Servià. Per últim, Joan Puig Cotet serà l'únic representant català en la categoria de quadricicles.

stats