DAKAR 2012
Esports 28/12/2011

Marc Coma: “Volem trencar aquesta dinàmica i guanyar de manera consecutiva el segon Dakar”

Marc Coma, amb Joan Pedrero com a motxiller, afronta el seu desè Dakar amb la intenció de guanyar el ral·li més difícil del món per quarta vegada

Nuria García
2 min
Coma i Pedrero lluitaran per ser entre els millors.

BarcelonaMarc Coma afronta el seu desè Dakar amb la intenció de guanyar-lo per segon cop consecutiu, una cosa que fa molt anys que cap pilot aconsegueix. "Estic amb ganes de començar. Tota l'energia i tots els entrenaments de l'any són per arribar a tope a aquest moment i ja tinc ganes de començar", diu Coma.

El pilot català sap que en aquesta edició hi haurà novetats, entre elles, un nou país, el Perú. "Hem estudiat a grans trets què ens trobarem, encara ens queden uns dies per preparar-ho millor. És desert fins l'últim dia, hi ha quatre etapes noves amb una etapa marató que recuperem i tindrà la seva part important, i molta duna! L'última etapa serà una especial de 30 quilòmetres amb sortida en ordre invers. Em recorda molt el que era el Dakar africà. No té res a veure, però el funcionament de l'etapa em recorda a la del Llac Rosa", assegura.

Per a Coma, el Perú serà decisiu: "Des que entrem al Perú serà on es podran marcar les diferències, la gent arribarà amb molts quilòmetres acumulats i serà on segurament es decidirà la cursa. De totes formes, el Dakar és una cursa viva que has de saber interpretar en cada moment i llegir en cada moment quin és el moment d'atacar".

Marc Coma afronta el seu desè Dakar amb les mateixes ganes que tenia quan va córrer el primer. "És una fita important. Com a esportista, és un moment únic. Serà més únic encara si aconseguim la quarta victòria. Estic sorprès de les ganes i la il·lusió que tinc encara després de 10 Dakars", diu el català, que busca la segona victòria consecutiva, un fet que va molt que cap pilot aconsegueix. "Volem trencar aquesta dinàmica i poder guanyar de manera consecutiva el Dakar. Seria la meva quarta victòria i estic amb moltes ganes".

Sobre els rivals, Coma explica: "M'imagino una cursa molt oberta, potser més que els altres anys. Està clar que el Cyril és clar favorit; hi ha la incògnita del Chaleco, que ha tingut una lesió forta i no sabrem a quin nivell està fins que no hagin passat uns dies de cursa; l'Elder ha fet una temporada magnífica, ha aconseguit el títol mundial i el veig com un pilot amb moltes opcions a la victòria, i també hi ha la incògnita de quin serà el rendiment del nou equip Bordone Ferrari. En teoria ha de ser molt alt. En Viladoms és un dels pilots que ha fet més quilòmetres aquest any amb una KTM pràcticament igual a la nostra i és un dels pilots que veig amb opcions".

El seu motxiller serà Joan Pedrero, que va acabar el Dakar 2011 en la cinquena posició. "L'equip és perfecte, Marc està molt fort i està un graó per sobre d'en Cyril. Jo ja tinc ganes de començar i d'estar només centrat en la cursa i amb ganes de fer-ho bé", diu Pedrero, que comenta sobre la cursa: "Hi ha més desert, però és nou per a tothom. Estarem dins la cursa i estarem buscant informació. És nou per a tothom i això ho complica. Això a nosaltres ens fa ser més forts, perquè estem molt acostumats a les dunes i vingui el que vingui, hem de guanyar".

stats