Moto2
Esports 22/02/2012

Marc Márquez: "Si no passa res d'estrany, he d'arribar a Qatar"

El subcampió del món de Moto2 recorda que la "prioritat" és recuperar-se totalment del problema ocular pel que va ser intervingut l'any passat

Efe
2 min
El pilot Marc Márquez. ARA

BarcelonaEl subcampió del món de Moto2, el català Marc Márquez, ha assegurat que "si no passa res d'estrany" arribarà a temps per al Gran Premi de Qatar a l'abril, encara que, en tot cas, la "prioritat" és recuperar-se totalment del problema ocular pel que va ser intervingut l'any passat.

"No arribar a Qatar és una petita possibilitat, però el doctor no m'assegura res. Em diu que si no passa res d'estrany, hi he d'arribar. Però el primer és recuperar-me, la prioritat és la vista", ha explicat en una roda de premsa avui a Barcelona, després de signar un nou acord de patrocini amb l'empresa de navegadors Garmin.

"Físicament estic millorant, sobretot després de l'operació vaig notar un canvi molt bo a positiu i a poc a poc estic notant que va progressant", ha explicat el pilot, qui ha començat a practicar motocròs mentre acaba de recuperar-se dels problemes de visió doble que va patir després d'una caiguda durant els entrenaments del Gran Premi de Malàisia de l'octubre passat.

"Falta estabilitzar la vista mirant cap a dalt. Amb el doctor estem treballant per verificar al cent per cent quan serà possible tornar, no sabem quan serà", ha reconegut.

I és que, per al pilot català, els metges "no asseguren al cent per cent" la recuperació total, però "hi ha una gran possibilitat i m'han dit que, si no passa res d'estrany, em recuperaré totalment", ha afirmat.

"És una lesió difícil, és un nervi, la visió, que vulguis o no quan em parlem a tots ens dóna respecte i és el que fem, prendre'ns les coses amb prudència perquè sabem que no és important", ha assenyalat.

Del que sí és conscient el subcampió mundial de Moto2 és que "la pretemporada serà més curta del previst, però l'important és recuperar-me. Segurament no començaré el mundial com el començaria amb una pretemporada normal, però l'equip està agafant una sèrie de circuits i entrenaments perquè, quan millori, no falti de res i estigui tot planificat".

"L'objectiu segueix sent el mateix", ha recalcat. "El primer és recuperar-me i després intentar agafar el nivell que tenia abans i demostrar que puc lluitar pel títol".

Per això, malgrat no poder córrer en els entrenaments oficials, el jove pilot s'està sotmetent a un entrenament físic "fins i tot millor" que anys anteriors. "Estic mentalitzat perquè, quan la vista es recuperi, no em falti de res, només concentrar-me per agafar ritme amb la moto. Serà una pretemporada curta i si he de saltar-me un altre entrenament, ho faré. La prioritat és la vista".

Respecte a la seva motocicleta, la Suter 2012, Márquez ha destacat la "gran feina" que ha fet el seu equip per aconseguir "una moto guanyadora" en una categoria on "el que menys t'esperes pot estar al davant".

"Al final, en Moto2, fins que no arribes a la primera carrera no pots saber-ho, i més ara que el motor no és oficial, que no tots porten el mateix motor. No et pots guiar massa ara. Fins als entrenaments oficials no es podrà veure la realitat", ha opinat.

Finalment, ha celebrat el retorn de Toni Elías a la categoria. "Ha tornat de Motogp i, al final, és un pilot amb talent i qualitat. Potser li està costant ara, però al final arribarà. El talent el té, li desitjo el millor. Estarà en la lluita".

stats