DAKAR 2012
Esports 15/01/2012

Despres: "He fet prop de 90 ral·lis en la meva vida i per aquest és pel que més he hagut de lluitar"

El pilot francès ha guanyat a Lima el seu quart Dakar i ha assegurat que "clarament, ha estat el Dakar més dur" dels que ell ha viscut

Ara
1 min
Despres, amb els membres del seu equip, celebrant el triomf. ERNESTO BENAVIDES / AFP PHOTO

BarcelonaCyril Despres ha celebrat a Lima el seu quart Dakar. El pilot francès s'ha mostrat feliç després del triomf. "Sempre intento cuidar els detalls, gaudeixo fent bé els deures i, en la meva professió, tot ha anat bé si s'acaba amb un triomf. Hem guanyat i és una cosa molt gran", ha dit Despres.

Tot i això, per al francès ha estat un ral·li molt dur. "Clarament, ha estat el Dakar més dur dels que he viscut. Dur físicament, però sobretot mentalment. Era important qüestionar-se tots els matins i sortir a lluitar. Això és molt dur per al coco, més dur que una marató de 42 quilòmetres", ha dit el pilot francès, que ha afegit: "Tota victòria és bonica, però aquesta ho ha estat sobretot pel context, amb intriga fins el final, fins a l'últim moment. És impossible imaginar una situació en què es lluiti per segons. He fet prop de 90 ral·lis en la meva vida i per aquest és pel que més he hagut de lluitar".

Per a Despres, aquest diumenge és "un dia assenyalat", i ha explicat que encara no s'ha plantejat córrer el Dakar en cotxes. "No hi ha dos Stéphane Peterhansel al planeta. No tinc ni idea si se'm donaria bé pilotar un cotxe, mai ho he intentat", ha comentat el francès.

stats