Motociclisme
Esports 24/08/2012

Domini català en la primera jornada d'entrenaments lliures a Brno

Dani Pedrosa (MotoGP), Pol Espargaró (Moto2) i Maverick Viñales (Moto3) han marcat els millors temps

Efe
1 min

BrnoDani Pedrosa (Honda RC 213 V), Pol Espargaró (Kalex) i Maverick Viñales (FTR Honda), tres pilots catalans, han dominat la primera jornada d'entrenaments lliures del Gran Premi de la República Txeca de motociclisme al circuit de Brno, on han sigut els més ràpids en les respectives categories.

Pedrosa ha doblegat el seu compatriota Jorge Lorenzo (Yamaha YZR M 1) a la primera jornada d'entrenaments lliures, que ha resultat força accidentada encara que no s'ha hagut de lamentar cap lesió d'importància. Fins a cinc dels 19 participants de MotoGP han anat pel terra durant aquest divendres.

A la categoria mitjana, el suís Thomas Luthi (Suter) ha sigut l'encarregat de marcar el ritme a la segona tanda d'entrenaments. Tanmateix, no ha pogut rebaixar el registre que, al matí, havia aconseguit el català Pol Espargaró (Kalex). D'altra banda, Marc Márquez (Suter) s'ha hagut de conformar amb la sisena posició, encara que a tan sols quatre dècimes del seu compatriota.

Per últim, a Moto3, Maverick Viñales (FTR Honda) ha volat a la sessió de la tarda i ha rebaixat el temps en un segon i mig, mentre que Sandro Cortese (KTM) –líder del Mundial– ha sigut novè. El pilot alemany ha tingut problemes en la posada a punt i només els ha pogut solucionar a la part final de la sessió, tot i que ja no ha tingut temps de millorar més enllà del novè lloc.

Aquest dissabte es fan els entrenaments oficials per definir la graella de sortida: Moto3 a les 13 h, MotoGP a les 13.55 h i Moto2 a les 15.10 h.

stats