Fórmula 1
Esports 15/04/2012

Rosberg aconsegueix al GP de la Xina el seu primer triomf a la F1

L'alemany guanya per davant de Jenson Button i de Lewis Hamilton. El català Pedro De la Rosa acaba la cursa de Xangai en la 21a posició

Nuria García
2 min
Nico Rosberg ha dominat el GP de la Xina de principi a fi

BarcelonaNico Rosberg ha aconseguit pujar al capdamunt del podi d'un Gran Premi de Fórmula 1 per primer cop des que el 2006 va pujar per primer cop a un Williams.

El pilot de Mercedes, que dissabte va marcar la seva primera 'pole position', ha dominat la cursa del GP de la Xina pràcticament des del principi fins al final, ja que només ha perdut el lideratge quan ha entrat a canviar pneumàtics. L'alemany, que ha triat una estratègia de dues aturades als boxs -i, de retruc, ha demostrat que no tenen problemes amb la degradació de pneumàtics-, ha lluitat amb Jenson Button pel triomf a Xangai. En certa manera, Rosberg s'ha vist beneficiat pels problemes de Jenson Button a boxs, ja que ha perdut temps amb el cargol de la roda posterior esquerra en la seva tercera visita als mecànics.

Mercedes estava protagonitzant un gran cap de setmana, que s'ha vist mig espatllat pels problemes que Michael Schumacher, que sortia des de la segona posició, ha tingut a boxs. I és que un dels mecànics no ha collat bé una de les seves rodes en la primera aturada i ha hagut d'abandonar quan era segon en la volta 13.

Pel darrere, la lluita pel podi ha estat molt interessant, sobretot en les últimes voltes, en què fins a quatre pilots lluitaven per pujar al podi. Button, Hamilton, Vettel i Webber han lluitat pels altres dos graons del podi i al final, els dos McLaren han superat els Red Bull.

De fet, en les últimes voltes, el ball de posicions ha estat constant. Vettel s'ha col·locat segon, però en poc temps ha caigut fins la cinquena posició, veient-se superat de manera consecutiva per Button, Hamilton i pel seu company a Red Bull, Mark Webber en l'última volta.

Fernando Alonso ha estat novè i Pedro Martínez de la Rosa ha acabat el Gran Premi de la Xina en la 21a posició.

stats