FÓRMULA 1
Esports 13/11/2011

Hamilton aprofita que Vettel es retira per sumar el seu tercer triomf de l'any

El pilot britànic de McLaren ha dominat la cursa pràcticament de principi a fi. Jaume Alguersuari, amb problemes en el seu primer pas pels boxs, ha acabat 15è

N. García
2 min
Hamilton ha aconseguit el seu tercer triomf de la temporada a Abu Dhabi.

BarcelonaTot feia pensar que la cursa d'Abu Dhabi tindria el mateix guió que la majoria dels Grans Premis de l'any. Després de veure com els McLaren dominaven totes les sessions d'entrenaments lliures, als entrenaments oficials Sebastian Vettel va sorprendre tothom amb una gran volta en l'últim sospir de la sessió per fer-se amb la pole. I amb Vettel sortint des de la primera posició, la gran part de les curses tenen el mateix desenllaç.

Però a Abu Dhabi el guió de la cursa ha canviat al segon revolt. Vettel ha punxat la seva roda dreta del darrere i, tot i que ha intentat continuar, ha arribat als boxs, però no ha pogut tornar a sortir. Això ho ha aprofitat Lewis Hamilton, que sortia segon i que s'ha col·locat primer, gairebé per sorpresa.

El pilot britànic ha dominat la cursa des de llavors, i només ha abandonat la primera posició quan ha entrat a canviar els pneumàtics. Alonso, pel darrere, ha intentat pressionar-lo fent voltes ràpides contínues, però no ha pogut amb el McLaren. Així, Hamilton ha aconseguit el tercer triomf de l'any.

Button, tot i tenir problemes amb el KERS durant algunes voltes de la cursa, ha aconseguit ser tercer, just per darrere de Webber, que ha fet una estratègia diferent a la de tots els pilots capdavanters, amb tres entrades als boxs, l'última en la penúltima volta de la cursa.

Per la seva banda, Jaume Alguersuari ha estat quinzè. El pilot català, que aspirava a entrar als punts, no ha tingut una cursa plàcida i, tot i que abans del primer canvi de pneumàtics lluitava per la 12a posició, ha vist com després del pas pels boxs sortia l'últim i havia de remuntar. Ha acabat quinzè i no ha pogut sumar cap punt. El seu company, Sebastien Buemi, ha hagut de retirar-se amb problemes hidràulics i, per tant, no ha pogut sumar per Toro Rosso.

stats