FÓRMULA 1
Esports 08/10/2011

Dotzena 'pole' per a Vettel, que ho té tot de cara per revalidar el títol a Suzuka

L'alemany torna a dominar una sessió d'entrenaments oficials i sortirà des de la primera posició al japó, on només necessita un punt per ser campió

Nuria García
1 min
Vettel ha tornat a ser el millor a Suzuka.

BarcelonaSebastian Vettel ha fet un pas endavant més per proclamar-se campió del món per segon cop consecutiu. L'alemany de Red Bull ha tornat a marcar la pole position, la dotzena d'aquesta temporada, i en un circuit com el de Suzuka que és molt estret, normalment sortir des de la primera posició és sinònim de victòria.

De fet, per revalidar el títol que va aconseguir l'any passat, Vettel en té prou amb sumar un punt -és a dir, ser desè- i, comptant que la seva pitjor classificació en una cursa aquesta temporada ha estat una quarta posició, no hauria de tenir problemes per celebrar el seu segon campionat al Japó.

Al seu costat, aquest diumenge sortirà Jenson Button, que està tenint un bon cap de setmana. De fet, el britànic, l'únic que pot fer endarrerir el campionat de Vettel, va dominar les sessions lliures de divendres i aquest dissabte ha aconseguit la segona posició de la graella. Pel darrera, la segona fila l'ocuparan Lewis Hamilton i Felipe Massa, mentre que Fernando Alonso sortirà cinquè.

Per la seva banda, Jaume Alguersuari sortirà al GP del Japó des de la setzena posició. El pilot català ha tingut un problema a la suspensió i finalment ell i el seu equip han decidit, com en la majoria de curses d'aquesta temporada, sacrificar els entrenaments oficials per tenir diumenge durant la cursa millors condicions.

La sorpresa a la Q1 ha estat l'eliminació de Nico Rosberg. L'alemany, amb el seu Mercedes, només ha sortit a fer dues voltes d'instal·lació i, per tant, no ha tancat cap volta cronometrada. I és que Rosberg, que aquest diumenge sortirà des de la cua de la graella, ha tingut un problema hidràulic i s'ha quedat sense canvi de marxes.

stats