Fórmula 1
Esports 22/07/2012

La FIA decideix no sancionar els Red Bull

L'escuderia havia estat investigada per canviar el mapa motor i beneficiar-se a la qualificació, però la Federació considera que han comès cap irregularitat

M. Molina
1 min
Sebastian Vettel, als entrenaments previs al Gran Premi d'Europa de València

BarcelonaLa Federació Internacional d'Automobilisme (FIA) ha desestimat aquest diumenge sancionar l'equip Red Bull per haver modificat el mapa motor i beneficiar-se durant la sessió de qualificació.

Els cotxes de l'escuderia han estat revisats pels comissaris, a instàncies del delegat tècnic de la Fórmula 1, Jo Bauer. Acabades les deliberacions, han decidit no aplicar cap sanció ja que el mapa motor "està dins la legalitat de l'article 5.5.3 del reglament tècnic de la F-1".

Com que el dissabte –durant la sessió de qualificació– va ploure, l'equip hauria modificat el mapa motor perquè el cotxe no tingués tanta potència en el primer moment d'accelerar. D'aquesta manera, a les sortides dels revolts, hi hauria menys risc de perdre el control del monoplaça i fer un 'trompo'.

D'aquesta manera, Sebastian Vettel i Mark Webber podran disputar sense problema el Gran Premi d'Alemanya al circuit de Hockenheim.

stats