Motociclisme
Esports 25/07/2011

La Federació Internacional de Motociclisme ha anunciat que es disputarà el Gran Premi del Japó

Un informe detalla que la radiació al circuit de Motegi és "insignificant" i la FIM ha assegurat que es disputarà la cursa tot i les queixes d'alguns pilots

Redacció
1 min
Dani Pedrosa (centre) va ser el més llest de la classe a MotoGP i va aconseguir la victòria final després de superar a les últimes voltes l'australià Casey Stoner (esquerra) i Jorge Lorenzo (dreta).

BarcelonaLa Federació Internacional de Motociclisme (FIM) ha anunciat que el Gran Premi del Japó, previst per al pròxim 2 d'octubre, se celebrarà tot i les queixes mostrades pels alguns pilots, que preferien cancel·lar aquesta prova després del desastre nuclear a la central de Fukushima. De fet, el GP del Japó s'havia d'haver disputat el 24 d'abril, però el desastre nuclear va provocar-ne la suspensió fins al 2 d'octubre. I és que el circuit de Motegi, situat a 125 quilòmetres de la central nuclear, va patir danys pel sisme.

Es tractava del segon ajornament consecutiu del Gran Premi del Japó, que el 2010 tampoc es va poder celebrar per la impossibilitat de viatjar pel núvol de cendra provocat per l'erupció del volcà islandès Eyjafjalla. La cursa es va programar llavors igualment per al primer cap de setmana d'octubre.

No obstant això, la majoria de tots els pilots del Mundial de motociclisme com Jorge Lorenzo, vigent campió de MotoGP que recentment va admetre que li feia "bastant por" participar en la prova nipona, s'han mostrat partidaris de la cancel·lació.

Tanmateix, la FIM no ha cedit a aquestes peticions i aquest dilluns ha confirmat a través d'un comunicat que es disputarà la cita japonesa perquè "el risc de radiació durant l'esdeveniment és insignificant", de manera que "la cursa se celebrarà el 2 d'octubre tal com està planejat".

"L'agència ARPA, encarregada de realitzar l'informe de la situació ha mesurat els nivells de radiació en tots els aspectes, com l'aire, l'ambient i el menjar", va explicar la Federació Internacional, que "a finals d'aquesta setmana" donarà a conèixer l'informe complet en què ha basat la seva decisió.

stats