FÓRMULA 1
Esports 02/12/2011

Ferrari i Red Bull anuncien que deixen de pertànyer a l'Associació d'Equips de F-1

Les dues escuderies han enviat una carta al president de la FOTA per anunciar-li que deixen de formar part de l'associació

Ara / Efe
2 min
Fernando Alonso s'ha retrobat amb la victòria a Silverstone

BarcelonaLes escuderies Red Bull i Ferrari han anunciat la seva decisió d'abandonar l'Associació d'Equips de la Fórmula 1 (FOTA). "La FOTA confirma que ha rebut la renúncia dels dos equips. Mentre es consideren els propers passos, la FOTA continuarà treballant en el nom dels seus membres per aconseguir els objectius de l'organització", ha admès un portaveu de l'associació.

Red Bull no s'ha pronunciat sobre el cas, només ha enviat una carta al president de la FOTA, Martin Whitmarsh. Ferrari, de la seva banda, ha fet pública la decisió mitjançant un comunicat de premsa. "Ha estat una decisió difícil i meditada durant molt de temps, presa molt a pesar nostre després d'haver analitzat l'actual situació de punt mort sobre alguns dels arguments que van ser en la base del naixement de l'associació, de la qual la mateixa Ferrari, a través de Luca di Montezemolo, va ser creadora i promotora", indica la nota de l'escuderia.

Ferrari assegura que pensa seguir per "assegurar la sostenibilitat de l'esport a llarg termini", però afirma que "és necessari donar-li una nova acceleració, perquè l'empenta de la FOTA ja s'ha esgotat", tot i el treball de Whitmarsh, que, segons l'escuderia italiana, sempre ha intentant trobar un punt d'acord entre les diferents postures.

L'escuderia d'Alonso i Massa, que ha quedat tercera en la classificació per equips de la recentment conclosa temporada, creu que la Fórmula 1 travessa una fase "molt delicada" i és per això que té la intenció de treballar amb la resta de "parts "en pro del futur d'un esport que" representi la màxima expressió tecnològica del automobilisme esportiu".

"Hem de tornar a fer que la Fórmula 1 sigui de veritat un gimnàs per a la investigació tecnològica avançada per traslladar els resultats sobre els vehicles de gran turisme. I després no hem d'oblidar que aquest esport s'ha de fer més utilitzable i més proper al públic", ha comentat Ferrari, que demana poder fer més jornades d'entrenaments.

stats