FÓRMULA 1
Esports 12/03/2011

La pluja desllueix l'última jornada d'entrenaments a Montmeló

La intensa pluja ha impedit rodar amb normalitat als pocs pilots que quedaven al 'paddock' en aquesta última jornada, entre ells l'asturià Fernando Alonso

Efe
2 min
Nico Rosberg ha aconseguit el millor temps en l'última jornada d'entrenaments. GUSTAU NACARINO / REUTERS

MontmelóLa intensa pluja que ha caigut a Catalunya ha estat la gran protagonista en l'últim dia dels entrenaments de Fórmula 1 a Montmeló, ja que ha impedit rodar amb normalitat als pocs pilots que quedaven al paddock en aquesta última jornada, entre ells l'espanyol Fernando Alonso.

El temporal ha deixat els dos pilots amb els millors registres de la pretemporada a Montmeló, Michael Schumacher (Mercedes) i Alonso (Ferrari), sense cap volta cronometrada avui, i tan sols han pogut fer cinc girs al circuit, que s'ha quedat gairebé desèrtic de públic.

Nico Rosberg (Mercedes), Pastor Maldonado (Williams) i Lewis Hamilton (McLaren) s'han prodigat una mica més, sobretot al final de la sessió, i ha estat el germànic el que ha establert la millor marca (1:43.814), per davant del veneçolà i del britànic.

No obstant això, el fort temporal ha evitat que, a falta de 15 dies de l'inici del Mundial a Austràlia, les escuderies poguessin provar amb normalitat els compostos de pneumàtics de pluja extrema. Una ocasió perduda per l'adversa climatologia.

A la sessió matinal, tan sols Lewis Hamilton ha signat una volta cronometrada (1:52.919), mentre que la resta de pilots han donat pocs girs a l'amarat asfalt del circuit.

Hamilton ha encadenat voltes cada vegada més ràpides a mesura que el seu McLaren s'adaptava a la pista. L'equip britànic no ha volgut perdre l'oportunitat de rodar sobre mullat.

A la tarda, ja amb Schumacher i Alonso fora de la pista, Maldonado i Rosberg s'han sumat a l'anglès i han aconseguit registrar temps, encara que òbviament molt més lents que els de les jornades anteriors per culpa de la pluja.

Al tram final, amb l'asfalt més practicable i el cel més clar, els tres pilots en competició han anat rebaixant temps, i Rosberg és el que s'ha emportat el gat a l'aigua.

No obstant això, ningú no ha pogut superar el millor temps aconseguit ahir pel Kaiser Schumacher, que en una segona joventut va aconseguir col·locar el seu Mercedes GP amb un temps brillant d'1:21.268, un registre que el situa com una de les sorpreses de la pretemporada.

Per la seva banda, l'equip espanyol Hispània, que ahir va presentar el nou F111, tampoc no ha pogut rodar avui al circuit català, però la meteorologia no hi ha tingut res a veure.

Els responsables d'Hispània Racing han explicat que no van rebre els amortidors a temps a causa d'un problema duaner, per la qual cosa l'escuderia espanyola arribarà a la primera carrera del mundial sense cap test efectuat.

Es tanquen així els últims entrenaments oficials abans de l'inici del campionat, el 27 de març que ve a Austràlia, on la bandera a quadres onejarà per primera vegada el 2011.

Millors temps de la cinquena i última jornada d'entrenaments al circuit de Montmeló:

1.- Nico Rosberg (Mercedes) 1.43.814

2.- Pastor Maldonado (Williams) 1:44.333

3.- Lewis Hamilton (McLaren) 1.44.560

x.- Fernando Alonso (Ferrari) sense temps

x.- Michael Shumacher (Mercedes) sense temps

stats