FÓRMULA 1
Esports 10/04/2011

Vettel segueix manant sobre la resta

El pilot alemany de Red Bull guanya la segona cursa de la temporada i comença a distanciar-se al capdavant de la classificació del Mundial

Nuria García
2 min
Vettel ha tornat a dominar la cursa.

BarcelonaSebastian Vettel ha tornat a dominar un Gran Premi, en aquest cas el de Malàisia, el segon d'aquesta temporada. Després d'imposar-se amb relativa comoditat al Gran Premi d'Austràlia, Vettel ha repetit i, sense excessius problemes, ha guanyat la segona cursa per davant de Jenson Button.

La sortida ha volgut tornar a aparellar Fernando Alonso amb Vitali Petrov, amb qui ja se les va tenir a Melbourne fa quinze dies. I és que els Renault han aconseguit fer una bona sortida i s'han col·locat segon (Heidfeld) i cinquè (Petrov). Si els grans beneficiats en l'arrencada han estat els Renault, el perjudicat ha estat Webber, que no ha arrencat amb força i ha sortit més lent que la resta, perdent sis posicions.

Al capdavant, Vettel seguia ampliant el seu avantatge respecte Heidfeld, el segon, i en 12 voltes ja li treia 8,6. Ha estat just en aquest moment quan ha començat el ball a boxs per fer el primer canvi de pneumàtics. Tots els pilots capdavanters, pendents del cel i dels núvols que amenaçaven pluja, han coincidit a posar novament gomes toves.

Els Ferrari de Fernando Alonso i Felipe Massa han començat a incrementar el ritme i a marcar voltes ràpides. A diferència del ritme que tenen en les jornades d'entrenaments, que els fa quedar per darrere dels Red Bull i els McLaren, els Ferrari tenen un ritme bastant més elevat en cursa. Massa ja va marcar la volta ràpida a Melbourne i a Sepang, per uns moments, han estat els més ràpids.

Res ha canviat després del segon pas per boxs, en què la majoria de pilots han tornat a posar pneumàtics tous. La majoria dels primers, menys Hamilton, que s'ha arriscat a posar pneumàtics durs i evitava d'aquesta manera haver d'entrar un altre cop. Així, mentre la resta de pilots havien de visitar un altre cop els boxs, Hamilton s'ha pogut mantenir a la pista i fer-se un lloc al podi.

Però just quan faltaven deu voltes per a la conclusió del Gran Premi, el britànic, que en aquell moment era tercer, s'ha trobat amb Alonso pels retrovisors. L'asturià, que havia dit per ràdio als seus enginyers que tenia problemes amb l'aleró posterior, s'ha vist còmode i ha cregut que podia avançar el seu excompany a McLaren. Alonso, però, s'ha enganxat massa a Hamilton i ha xocat amb el McLaren, trencant el seu aleró i forçant-lo a entrar a boxs novament. Hamilton s'ha pogut mantenir a la pista, però a tres voltes pel final ha hagut de tornar a entrar a boxs per canviar pneumàtics, molt gastats.

I això ho ha aprofitat Heidfeld, que l'ha avançat i ha aconseguit que, per segona vegada consecutiva, un Renault es colés entre els tres millors. A Austràlia va ser Petrov i, a Malàisia, ha estat Heidfeld, el substitut del lesionat Robert Kubica.

stats