MOTO2
Esports 08/04/2012

Marc Márquez aconsegueix un emocionant triomf a Moto2 al Gran Premi de Qatar

Després d'un continu intercanvi de posicions, el de Cervera s'imposa en l'últim sospir a Andrea Iannone. El també català Pol Espargaró puja al tercer graó del podi

N. García
2 min
Marc Márquez celebra el primer triomf del 2012 / FADI AL-ASSAAD / REUTERS

BarcelonaLa categoria de Moto2 d'enguany no és apta per a cardíacs. Si l'any passat la categoria va ser emocionant, aquest encara promet més. En la primera cursa del Mundial, Marc Márquez ha aconseguit imposar-se en l'últim sospir a Andrea Iannone per emportar-se de manera més que emocionant la primera lluita del curs.

El de Cervera, que no va poder fer pretemporada a causa dels problemes de visió, ha arribat molt just a l'inici del Mundial, però després de la cursa d'aquest diumenge, per res ha semblat que hagi tingut problemes. Luthi ha començat dominant la cursa, seguit de Pol Espargaró i de Marc Márquez, però aquest últim ha aprofitat una errada del suís i d'Espargaró per col·locar-se primer. En el següent revolt, però, les coses ja havien canviat i Pol Espargaró ja manava.

Marc Márquez, Andrea Iannone, Pol Espargaró, Tito Rabat, Thomas Luthi i Simone Corsi han anat intercanviar-se les posicions, sense tenir la cursa un clar dominador. A 11 voltes per al final, Marc Márquez es col·locava primer, però després d'una errada, Pol Espargaró passava a encapçalar la cursa quan faltaven nou voltes. El lideratge del de Granollers ha durat quatre voltes, ja que Luthi, que havia estat sempre en posicions més endarrerides, aconseguia prendre-li la primera posició.

Tant el de Cervera com Iannone han aprofitat l'errada de Luthi a dues voltes per al final per col·locar-se al capdavant, seguits de Pol Espargaró. Marc Márquez i Andrea Iannone han anat alternant-se les posicions fins que, a la mateixa línia de meta, Márquez ha superat l'italià per guanyar de manera agònica i emocionant la primera cursa del Mundial. Darrere Iannone ha acabat Pol Espargaró, que després d'estar primer durant algunes voltes i fer una gran cursa, ha pujat al tercer graó del podi.

A un pas del podi s'ha quedat Tito Rabat, que ha fet una gran cursa per acabar quart. Toni Elías ha acabat 13è; Àngel Rodríguez, 20è; Àxel Pons, 22è, seguit de Nico Terol i de Ricky Cardús, mentre que Elena Rosell ha conclòs en la 29a posició.

stats