FÒRMULA 1
Esports 23/03/2012

Hamilton domina i McLaren treu pit durant els primers entrenaments de Sepang

L'anglès Lewis Hamilton (McLaren), campió del món de Fórmula 1 el 2008, ha dominat al circuit de Sepang la jornada d'entrenaments lliures del Gran Premi de Malàisia

Efe
2 min
Lewis Hamilton, en els entrenaments oficials del Gran Premi d'Austràlia / EFE

SepangHamilton va marcar el millor temps en les dues sessions, en les que va donar un total de 47 voltes i en la millor de totes elles, en l'acte matinal, va cobrir els 5.543 metres del circuit malai en un temps d'un minut, 38 segons i 21 mil·lèsimes , 151 menys que el que va aconseguir a la tarda.

Durant la segona sessió, Hamilton li va col·locar 361 mil·lèsimes el sèptuple campió mundial alemany Michael Schumacher, que va aconseguir el segon millor temps en aquesta sessió i així mateix el segon en el còmput global d'una jornada en què, igual que fessin a Melbourne, es treure el cap els Mercedes del 'Kaiser'-únic que ha guanyat tres vegades a Sepang-i del seu company i compatriota Nico Rosberg. Als que molts assenyalen com a possibles 'tapats' per aquest campionat.

L'espanyol Fernando Alonso (Ferrari), que ja va anunciar que, sense possibilitats d'efectuar grans canvis, respecte a Austràlia, en el seu monoplaça, anava a haver de pilotar "a la defensiva" en aquest Gran Premi, ha acabat quinzè la primera sessió, a gairebé dos segons de Hamilton-que va voltejar a una mitjana de 203,5 per hora-, i sisè, a set dècimes de l'anglès, en la segona.

El doble campió mundial asturià-que "va explotar" a Sepang el 2003, en aconseguir la 'pole' i el podi més joves en aquell moment, en un circuit en el qual ha guanyat el 2005, amb Renault, i el 2007, amb McLaren - va donar 50 voltes: 23 en la primera sessió, fregant els 200 quilòmetres per hora a la millor d'elles, i 27 a la segona, en què va superar aquesta mitjana.

En una sessió que, igual que la primera, es va disputar amb calor humit i en sec, i en què, sobretot, va poder comparar els dos tipus de pneumàtics, de compostos durs i mitjans, que ha triat per a aquest Gran Premi el subministrador únic, Pirelli.

El crono de 1:38.891 va suposar per a Alonso ser el setè d'una jornada en què el bicampió més jove de la història, l'alemany Sebastian Vettel (Red Bull)-que ho va aconseguir durant la primera sessió-va compartir el tercer millor temps (1 : 38.535) amb l'anglès Jenson Button (McLaren)-que el va marcar en la segona-, que entra líder a Malàisia després de la seva victòria a Albert Park. Vettel, vencedor a Sepang els dos últims anys, en què va repetir títol mundial, va ser l'únic que es va immiscuir en una jornada dominada pels McLaren, que van estar secundats pels Mercedes i en què va tornar a causar grata impressió l'australià Daniel Ricciardo amb el seu Toro Rosso.

En la qual el veneçolà Pastor Maldonado (Williams), que va donar 58 voltes en total, va signar el dotze a la primera i l'onzè en la segona sessió, mentre que el mexicà Sergio Pérez (Sauber)-vuitè en Melbourne-que va girar 56 vegades , ha estat vint en l'assaig matinal i divuitena al vespertí.

Els pilots de l'escuderia HRT, l'indi Narain Karthikeyan i Pedro de la Rosa, van repetir els últims llocs de la taula, però van poder completar un bon grapat de voltes. De la Rosa va donar quaranta en total, mentre que el seu company va girar 26 vegades. La bona notícia per a HRT és que, de calcar actuació a la crono de demà, aquesta vegada sí estarien a la graella de sortida del Gran Premi de diumenge, principal objectiu del HRT a Malàisia, ja que no van superar el 107 per cent del millor temps de Hamilton.

stats