Fórmula 1
Esports 08/06/2012

Hamilton domina la primera sessió d'entrenaments lliures al Canadà

El britànic ha marcat un crono d'1:15.564. Per darrere s'han classificat Vettel, Rosberg i Alonso, mentre que De la Rosa ha tancat els primers entrenaments en la 20a posició

N. García
1 min
Hamilton ha estat el més ràpid en la primera sessió de lliures del GP del Canadà de F-1 / PAUL GILHAM / GETTY IMAGES

BarcelonaEls pilots segueixen mantenint la igualtat en aquest Mundial de Fórmula 1. Després de sis curses amb sis guanyadors diferents, en els primers entrenaments lliures del Canadà els onze pilots més ràpids han acabat separats per tan sols un segon de diferència.

Lewis Hamilton (McLaren) ha estat el més ràpid, amb un crono d'1:15.564, seguit de l'actual campió del món, Sebastian Vettel (Red Bull) i de Nico Rosberg (Mercedes). Fernando Alonso ha estat quart amb el seu Ferrari. L'asturià no ha utilitzat els pneumàtics tous en aquesta primera sessió, a diferència dels dos pilots de Red Bull (Webber ha estat cinquè). Button i Massa, amb problemes, no han fet gaires voltes i han quedat endarrerits. De la seva banda, el català Pedro Martínez de la Rosa ha tancat aquests entrenaments en la 20a posició.

El risc de pluja ha estat una constant en aquesta primera sessió al circuit Gilles-Villeneuve. Els pilots s'han dedicat a provar les novetats que porten per a aquesta cursa i els dos Ferrari han sortit a la pista amb parafina a l'aleró posterior, mentre que Maldonado, per exemple, ha estrenat un nou aleró posterior que li permetrà millorar el funcionament del DRS.

Quan encara restava una hora d'entrenaments lliures, en alguns punts del circuit ha començat a ploure. Això ha provocat, quan faltaven 38 minuts per la bandera a quadres, un accident de Kovalainen. El pilot de Lotus ha xocat contra la paret i, tot i que ell no s'ha fet mal, ha estat necessari aturar els entrenaments per retirar el cotxe i totes les peces que han quedat a la pista.

stats