FÓRMULA 1
Esports 18/03/2012

Button s'imposa a Austràlia i demostra que els McLaren donaran guerra aquesta temporada

El pilot britànic domina el gran premi des de la sortida. Vettel ha acabat segon, per davant de Hamilton. Alonso remunta fins acabar 5è

Nuria García
2 min
Button s'ha imposat a Austràlia / DIEGO AZUBEL / EFE

BarcelonaJenson Button ha guanyat el primer gran premi de la temporada després d'imposar-se en la cursa australiana. El pilot britànic de McLaren ha superat Hamilton en la sortida i ja no ha abandonat la primera posició. Darrere d'ell, Vettel ha acabat segon i Hamilton tercer, seguit ben de ben a prop de Webber.

La cursa ha començat bé pels McLaren, que han mantingut les dues primeres posicions i han confirmat el que dissabte es va veure en els entrenaments oficials, que aquest any donaran guerra i que marquen les diferències, seguits de Red Bull, que no perden el fil. Pel darrere, Sebastian Vettel agafava posicions, col·locant-se quart, per darrere de Michael Schumacher.

Més enrere, Alonso, que sortia des de la 12a posició ha començat la seva remuntada particular per situar-se sisè i, just quan els primers pilots feien el primer canvi de pneumàtics, l'alemany Michael Schumacher ha hagut d'abandonar quan rodava en posicions de podi (3r) per problemes amb el canvi de marxes.

Al davant, Button seguia ampliant l'avantatge respecte els seus rivals i ha arribat a situar-se a 10 segons llargs de Hamilton. Aquest tenia problemes amb la degradació dels pneumàtics i havia, a més, de controlar Vettel, que se li apropava perillosament pel darrere. De fet, el vigent campió del món ha superat Hamilton quan aquest ha fet el seu segon canvi de rodes.

Els dos McLaren s'han vist perjudicats per la sortida a pista del cotxe de seguretat. Petrov s'ha retirat i s'ha quedat aturat a la recta principal, fet que ha provocat l'aparició del cotxe de seguretat per poder retirar el monoplaça. Això ha fet que tots els cotxes s'agrupessin: Button ha perdut els seus 10 segons d'avantatge respecte Vettel i Hamilton, que acabava d'entrar a boxs, ha vist com Vettel el superava i com l'alemany podia fer el segon canvi de rodes mantenint la segona posició.

Felipe Massa ha hagut d'abandonar la cursa a deu voltes pel final després d'haver patit un toc amb Bruno Senna. A les acaballes, Vettel ha començat a encadenar voltes ràpides intentant apropar-se a Button, mentre que una mica més enrere, Alonso defensava la cinquena posició de les envestides de Pastor Maldonado, que quan ha intentat avançar-lo ha patit un accident en l'última volta.

Classificació

1. Jenson Button

2. Sebastian Vettel

3. Lewis Hamilton

4. Mark Webber

5. Fernando Alonso

6. Kamui Kobayashi

7. Kimi Raikkonen

8. Checo Pérez

9. Daniel Ricciardo

10. Paul Di Resta

stats