MOTOR
Esports 27/07/2011

Jorge Lorenzo no vol saber res de la polèmica creada pels insults al catalanisme del seu pare

Chicho Lorenzo s'ha adreçat a un diari balear per queixar-se de la “manipulació” que s'ha fet de les seves paraules. En el mateix text, però, insisteix que el catalanisme “annexionista” provoca un “genocidi” lingüístic a les Illles

Redacció
1 min
Jorge Lorenzo.

BarcelonaEl pilot de Moto GP Jorge Lorenzo no vol saber res dels ja famosos comentaris anticatalanistes del seu pare. Segons informa el Diario de Mallorca, el pilot hauria comunicat al seu entorn més íntim que no vol que la polèmica l'afecti perquè “no va amb ell”. “El Jorge viu a Barcelona i està molt bé allà”, cita el diari mallorquí.

D'altra banda, el protagonista de la polèmica, Chicho Lorenzo, ha volgut treure ferro al tema amb una carta adreçada “en baléà” al diari dBalears.cat. En el text, explica que les seves paraules no eren declaracions fetes als mitjans sinó comentaris fets a una xarxa social. El pare del pilot explica que aquests comentaris van ser "manipulats, tergiversats i trets del seu context amb la clara intenció de perjudicar-me davant el gran públic". Per rebaixar la tensió, Lorenzo pare expressa “respecte” pels catalans i per la seva llengua, però demana el mateix “per al baléà o el valencià”.

Més endavant, però, torna a insistir en la idea que el catalanisme “annexionista” està provocant un “genocidi” cultural, identitari i lingüístic a les Illes. Chicho critica la normalització lingüística de les Balears perquè considera que està “imposada pels nacionalistes catalans”. "Somii en unes islas Balears en les quals es respectin les seves formes de xerrar, la seva cultura, la seva identitat ancestral i lliures de qualsevol moviment annexionista", explica Chicho, en la versió original, que remata amb les paraules "Vive Mallorca, viven sas islas Baléàs!".

stats