DAKAR 2012
Esports 15/01/2012

Laia Sanz aconsegueix la seva segona victòria al Dakar en categoria femenina

La pilot de Corbera diu que està molt satisfeta per la cursa que ha fet. Ha revalidat el títol en la categoria femenina i ha repetit la 39a posició que va aconseguir el 2011

Ara
2 min
Laia Sanz ha tornat a guanyar el Dakar en la categoria femenina. ARA

BarcelonaHo ha tornat a fer. Laia Sanz ha impressionat a tothom en acabar el Dakar per segona vegada consecutiva (dos de dos) en la 39a posició de la general, el mateix resultat que va aconseguir en el seu debut l'any passat. Com llavors, la pilot de Gas Gas també s'emporta la victòria en la categoria femenina.

"Estic més satisfeta aquest any que l'anterior. Ha estat un ral·li molt dur en algunes fases i les circumstàncies que m'ha tocat viure en cusa l'han complicat una mica més, però m'he mantingut forta fins al final. Em sento molt satisfeta per com he pilotat i navegat. Crec que he fet un pas endavant molt important. He d'agrair a Gas Gas l'oportunitat que m'ha donat i a tot l'equip, per esforç i la bona feina que s'ha fet. En molt poc temps hem preparat un projecte de gran envergadura i podem estar orgullosos. La moto s'ha portat també com una campiona. Ha estat fantàstic i estic molt feliç. Li dedico aquest èxit al meu company Marc Guasch, que espero que es recuperi aviat".

Per a la pilot de Corbera, perdre el seu motxiller va ser "el cop anímic més dur del ral·li". "Personalment em sentia molt trista pel que li havia succeït. Vaig acabar aquest dia molt tocada, però al Dakar mai hi ha molt de temps per a les lamentacions, així que en l'etapa següent em vaig concentrar només en el que jo havia de fer i la veritat és que no em va anar malament", explica.

Des de llavors, Laia va haver de cobrir sola les sis etapes que faltaven sense ajuda de ningú. "Estic molt orgullosa de la cursa que he fet perquè he navegat molt bé cada dia i he rodat sola llegint el road book i sent autosuficient. Crec que he gestionat força bé la cursa, sense cometre molts errors i minimitzant sempre els riscos i el desgast de la Gas Gas", assegura.

Laia Sanz ha estat l'única dona que ha aconseguit acabar el Dakar en moto aquest any. El seu regnat s'allargarà fins el proper primer de gener, quan haurà de defensar el títol de vencedora en dones i afrontar per tercera vegada consecutiva el desafiament del ral·li raid més dur del món.

stats