Ral·lis
Esports 13/11/2011

Latvala aprofita l'abandó de Loeb per guanyar l'últim ral·li de la temporada

Sébastien Loeb no ha pogut celebrar el seu vuitè títol consecutiu amb una victòria per culpa d'un cotxe que circulava contra direcció en un dels trams d'enllaç

M. Molina
1 min
El Citroën de Sébastien Loeb

BarcelonaJari-Matti Latvala (Ford) s'ha adjudicat aquest diumenge l'última prova de la temporada del Mundial de Ral·lis després que Sébastien Loeb (Citroën) abandonés per culpa d'un accident i li deixés via lliure per guanyar a la Gran Bretanya.

El pilot finlandès ha pujat al graó més alt d'un podi format íntegrament per pilots de Ford. El segon ha estat Mads Otsberg i el tercer, Henning Solberg. De fet, aquest últim ha pogut acabar a la tercera posició gràcies a l'error de Kris Meeke (Mini), que he tingut una petita sortida de pista que l'ha condemnat al quart lloc.

Vuitè mundial per a Loeb

En un dels mundials de ral·lis més igualats dels últims temps, Sébastien Loeb i Mikko Hirvonen havien arribat a l'última cita de l'any amb opcions de guanyar el campionat. L'alsacià tenia vuit punts d'avantatge respecte al finlandès, però en la primera jornada Hirvonen va patir un accident i es va veure obligat a abandonar. Així, Loeb ja s'havia assegurat un nou títol, el vuitè en el seu compte particular, tots ells consecutius. Un fet que el confirmava com el millor pilot de ral·lis de tots els temps.

Loeb tindrà encara dos anys més per ampliar la seva llegenda. I és que a finals d'aquesta temporada va fer públic que havia renovat amb Citroën, l'escuderia amb qui ha guanyat tots els seus campionats mundials.

stats