Ral·lis
Esports 22/10/2011

Loeb domina amb mà de ferro el Catalunya-Costa Daurada després dels primers 9 trams

El francès de Citroën té 30 segons d'avantatge respecte a Latvala, mentre Ogier ha tornat a tenir problemes i ja és a tres minuts i mig del seu company d'equip

Martí Molina
2 min
Els mecànics de Citroën preparen el cotxe de Loeb

BarcelonaSebastian Loeb continua decidit a adjudicar-se el Catalunya-Costa Daurada, una prova que ha guanyat de manera consecutiva en les últimes sis edicions. A l'inici de la segona jornada, el pilot francès de Citroën ha completat una nova exhibició, i després de marcar l'scratx en els dos primers trams del dia, lidera la classificació provisional amb més de 30 segons d'avantatge respecte al finlanèds Jari-Matti Latvala (Ford). Mentre que Mikko Hirvonen (Ford), rival de Loeb en la lluita pel campionat del Món, es manté a la tercera posició a un minut i mig.

Després de la primera jornada mixta, on es combinaven les superfícies d'asfalt i terra, aquest dissabte els pilots només hauran de pilotar sobre l'asfalt de les terres tarragonines. Sebastian Loeb, set vegades campió mundial, s'hi troba d'allò més còmode, i aquest dissabte ho està tornant a demostrar. L'heptacampió ha acumulat sis triomfs seguits a la prova catalana, perquè s'hi troba 'com a casa', perquè el seu Citroën s'hi adapta d'allò més bé, i perquè encara els revolts amb un equilibri exquisit entre el risc i l'eficàcia.

Així ha pogut sumar els dos primers scratx del dia. Inicialment en el tram del Priorat, de 45'97 quilòmetres –el tram d'asfalt més llarg del campionat del món–. Un traçat on Loeb ha estat 4'3 segons més ràpid que Latvala i 12'7 sobre Dani Sordo (Mini), i Hirvonen ha perdut 25 segons. D'altra banda, el francès Ogier, l'altre aspirant a guanyar el títol mundial, ha acabat de perde les poques opcions que li quedaven de lluitar per obtenir un bon resultat a la prova després de tornar a punxar un pneumàtic i perdre gairebé 2 minuts.

Al segon tram, de Riba-roja d'Ebre (12'27 km), les diferències han estat molt més petites, però tot i així Loeb s'ha alçat amb el millor temps, seguit de Latvala i Sordo a un segon.

El tercer dels trams, el de Punta de les Torres (13'53 km), Latvala s'ha adjudicat l'scratx per davant de Loeb, a qui ha superat en tres segons –tanmateix, aquesta diferència no inquieta gens ni mica al líder de la prova–. I Sordo ha mantingut el seu bon ritme i, novament, ha acabat en tercera posició.

El pilot càntabre, que va tenir molts problemes en la jornada inaugural, està fent valer el seu domini sobre l'asfalt per recuperar temps al cronòmetre. Així, a l'equador de la la segona jornada, Dani Sordo ja ha escalat fins a la 4a posició i ara apunta cap al podi, malgrat que Hirvonen encara li porta 46 segons d'avantatge.

stats