MotoGP
Esports 03/06/2012

Lorenzo ataca al final i supera Pedrosa a MotoGP

El mallorquí ha sabut ser pacient i esperar el moment per superar Dani Pedrosa i escapar-se al capdavant de la cursa. Dovizioso ha acabat tercer

M. Molina
2 min
Jorge Lorenzo, a Montmeló

MontmelóJorge Lorenzo ha guanyat la cursa de MotoGP del Gran Premi de Catalunya de Motociclisme. El pilot mallorquí, que ha liderat la cursa amb Dani Pedrosa, s'ha pogut escapar al tram final de la prova i creuar la línia de meta en solitari. Una victòria que li permet ampliar l'avantatge al capdavant del Mundial. Al darrere, Dovizioso ha completat el podi, seguit de Stoner. Héctor Barberá ha estat 11è; Aleix Espargaró, 13è, i Ivan Silva, 20è.

La cursa de MotoGP s'ha trencat de bon principi, i Dani Pedrosa i Jorge Lorenzo s'han destacat a la primera posició. Al darrere, un segon grupet amb Andrea Dovizioso, Cal Crutchlow i Casey Stoner. Pedrosa sortia 5è, però ha fet una arrencada espectacular que li ha permès situar-se al capdavant al primer revolt.

El de Castellar del Vallès ha tingut un ensurt al primer terç de la prova, quan ha apurat massa la frenada i ha estat a punt de sortir de la pista. Ha estat el moment en què Lorenzo l'ha avançat, al final de recta. Posteriorment, Pedrosa li ha tornat la moneda al mallorquí, en un moment en què aquest també ha estat a punt de sortir del traçat.

Pedrosa calçava pneumàtics durs, i Lorenzo, un compost més tou. Tot plegat feia preveure que les rodes que tinguessin un millor rendiment al final de la prova determinarien el guanyador. I aquest ha estat Lorenzo. Quan faltaven sis voltes, ha pogut situar-se líder i de mica en mica ha anat agafant diferència al capdavant. Ja als últims girs, Pedrosa ha donat per bona la segona plaça i ha creuat la meta a cinc segons.

Al darrere, Stoner i Dovizioso han batallat per la tercera posició. Semblava que l'italià tenia assegurada la plaça, però un petit error a la darrera volta li ha pogut costar molt car. Tanmateix, l'australià no estava prou a prop per aprofitar-se'n, i Dovi ha acabat ocupant el tercer lloc.

D'altra banda, Aleix Espargaró ha estat el més ràpid dels pilots que corren amb una CRT (13è), i Ivan Silva ha finalitzat a la 20a posició.

stats