Dakar
Esports 09/01/2012

Marc Coma guanya una etapa polèmica amb 9 minuts sobre Despres i és el nou líder del Dakar

El pilot d'Avià havia guanyat més de 17 minuts, però l'organització ha descomptat al francès els 8 minuts que ha perdut sobre el fang en una zona no senyalitzada

Ara
1 min
Cyril Despres, amb la moto plena de fang

Antofagasta (Xile)Després dels problemes que va tenir la setmana passada, la sort ha somrigut aquest dilluns a Marc Coma (KTM). El pilot d'Avià, que havia perdut temps al començament d'aquest Dakar després de perdre's en una etapa, ha pogut recuperar el temps perdut i situar-se com a nou líder del Dakar, en una jornada on el seu màxim rival per a la victòria –Cyril Despres (KTM)– quedava enganxat al fang a l'inici de l'etapa i perdia més d'un quart d'hora en total.

De fet, ha estat una etapa amb polèmica. I és que Despres ha vist com la seva moto quedava paralitzada enmig d'un tros enfangat i era incapaç de treure-la i continuar l'etapa. Així ha perdut 8 minuts en aquest sector, mentre que Marc Coma no n'ha perdut cap. La resposta la trobem al fet que quan els comissaris han vist que la zona era impracticable han indicat als corredorrs que passessin per un altre lloc. I així Coma no ha perdut cap minut.

Al final, la solució dels organitzadors ha estat descomptar als pilots perjudicats el temps que havien perdut. D'aquesta manera, Coma manté igualment el lideratge, però a un minut i 26 segons.

D'altra banda, el portuguès Rubén Faria (KTM) ha sigut el segon a l'etapa d'aquest dilluns, mentre que Joan Barreda (Husqvarna) ha acabat tercer. Juan Pedrero (KTM) i Jordi Viladoms (KTM) han completat l'etapa en sisena i setena posició, respectivament.

stats