Moto2
Esports 06/05/2012

Marc Márquez s'imposa a Moto2 després d'un cos a cos amb Pol Espargaró

Els dos pilots s'han tocat en l'últim gir i la victòria ha estat pel de Cervera, després que Espargaró estigués a punt de caure. El podi l'ha completat Luthi

M. Molina
2 min

BarcelonaMarc Márquez i Pol Espargaró han protagonitzat un final de cursa espectacular a la categoria de Moto2. Els dos pilots encapçalaven la cursa i s'han jugat la victòria en un últim gir on s'han arribat a tocar, i on Espargaró ha estat a punt d'anar al terra. Finalment, el triomf ha estat per Márquez, seguit del de Granollers. I el suís Thomas Luthi ha completat el podi al circuit portuguès d'Estoril.

La cursa de la categoria mitjana del Mundial ha començat amb un grup nombrós de pilots lluitant per les primeres posicions, però a mesura que avançaven els girs s'han anat descartant candidats a la victòria. Així, d'un grup inicial de sis pilots quan s'havien completat 4 voltes, s'ha acabat amb un cara a cara entre dos catalans.

Márquez i Espargaró lideraven la cursa a falta de set voltes, seguits només de Thomas Luthi. El suís ha encapçalat la cursa durant alguns girs, però després no ha pogut seguir el ritme diabòlic. De totes maneres, ha optat per aguantar tant com podia i confiar en guanyar alguna posició per qualsevol error o caiguda. I, de fet, ha estat a punt de passar.

A l'últim gir s'hi ha arribat amb els dos pilots catalans al capdavant de la prova, a una distància considerable del tercer classificat. Espargaró ha iniciat aquesta darrera volta superant Márquez al final de la línia de meta, però el de Cervera li ha tornat la jugada en el revolt posterior. Tots dos estaven separats per mil·lèsimes, i no volien desaprofitar l'oportunitat de guanyar a terres portugueses. Així ha estat com els dos s'han arribat a tocar, en el primer sector del circuit; i just a la frenada del tirabuixó. I en aquest punt, la victòria ha estat per Márquez, ja que Espargaró ha estat a punt de caure –però ho ha pogut impedir–.

Ha estat el final elèctric d'una cursa molt ràpida –girant amb temps propers a la 'pole position'–. Márquez ha creuat tot sol la línia de meta, mentre Espargaró ha pogut mantenir la segona plaça.

Classificació del GP de Portugal de Moto2

1 Marc MARQUEZ 44'04.086

2 Pol ESPARGARO +1.987

3 Thomas LUTHI +2.071

4 Johann ZARCO +9.227

5 Andrea IANNONE +10.481

6 Alex DE ANGELIS +21.180

7 Toni ELIAS +21.394

15 Ricard CARDUS +30.879

16 Nicolas TEROL +31.097

22 Angel RODRIGUEZ +54.530

24 Esteve RABAT +1'24.889

26 Elena ROSELL +1'40.748

stats