DAKAR 2011
Esports 31/12/2010

Marc Coma, Nani Roma, Laia Sanz i Jordi Arcarons ja són a Buenos Aires

L'1 de gener es donarà la sortida del Dakar, que per tercer cop consecutiu es disputa a l'Argentina i a Xile. Els catalans, a punt per fer una gran cursa

Redacció
2 min
Marc Coma, un dels catalans participants al Dakar 2011. / REPSOLMEDIA

Buenos AiresAquest dissabte, dia 1 de gener, es donarà la sortida a una nova edició del Dakar, que per tercer cop consecutiu recorrerà terres argentines i xilenes. Els catalans Marc Coma, Nani Roma, Laia Sanz i Jordi Arcarons ja són a Buenos Aires, disposats a tenir una gran actuació i arribar de la millor manera possible el dia 16 a l'arribada.

Marc Coma s'ha convertit per mèrits propis en un dels referents en la categoria de motos. Després d'haver guanyat el Dakar els anys 2006 i 2009, és un dels grans favorits. "Encarem la prova amb molta determinació i energia, així que espero que tots els esforços duts a terme al llarg de tota la temporada puguin donar els seus fruits. La moto s'ha mostrat molt àgil i consistent, així que espero que junts puguem celebrar molts èxits", afirma Marc Coma.

Amb ell, un dels focus d'atenció d'aquesta categoria en aquesta edició serà el debut de Laia Sanz, que participarà per primer cop en la mítica prova de raids i s'ha preparat durant el darrer any amb l'ajuda del veterà Jordi Arcarons, que fa set anys que va participar en el seu darrer Dakar. L'objectiu de la pilot catalana és acabar la cursa. "Participar al Dakar és un somni que tinc des de molt petita. Des de fa anys, quan coincidia amb el Jordi [Arcarons], li deia que m'encantaria corre'l algun dia i sembla que aquest dia ja ha arribat. El meu plantejament és acabar, perquè és una cursa molt dura i no tinc experiència", ha afirmat Laia Sanz. I el seu motxiller (pilot ajudant) destaca: "Després de quinze participacions al Dakar en moto, una altra en cotxe i sis com a mànager, ara m'arriba el moment d'assumir un nou paper com a escuder de la Laia. La meva missió serà anar al seu darrere i comprovar en cada punt de control si hi ha passat o estar pendent de si té algun problema, per ajudar-la. Això descarta que jo faci una cursa individual. No és l'objectiu: jo només ajudaré la Laia a aconseguir el seu somni, tot i que això no treu que no tingui ganes d'afrontar alguna etapa de navegació, que és on millor em moc".

Per últim, a la categoria de cotxes, Nani Roma sumarà la seva quinzena participació al Dakar des que va debutar el 1996. Després de guanyar en motos (2004), el de Folgueroles va passar-se als cotxes, i va aconseguir una tercera posició com a millor resultat. Enguany no ha tingut molt de temps per adaptar-se al seu nou cotxe i s'ha marcat l'objectiu d'acabar entre els cinc primers.
 "Per afrontar una cursa com el Dakar és fonamental tenir un bon cotxe i estar en un equip sòlid, i aquesta és la nostra prioritat. No podem pretendre sortir a competir des d'un principi contra rivals que porten tot l'any preparant el Dakar. Crec que donarem alguna sorpresa i que segur que serem entre els cinc primers, però no podem enganyar-nos i pensar que podem guanyar tan fàcilment", ha assegurat Nani Roma.

stats