DAKAR 2012
Esports 13/01/2012

Marc Coma: "L'ordre de sortida de l'etapa de dissabte no ens beneficia gens"

El pilot català sap que l'etapa decisiva, la d'aquest dissabte, serà complicada, ja que Despres surt per darrere d'ell i podrà seguir les roderes, sense perdre temps en la navegació

Efe
2 min
Marc Coma, durant la setena etapa. MRW

NascaEl pilot de motos català Marc Coma (KTM) ha lamentat que l'ordre de sortida de l'etapa d'aquest dissabte, la penúltima del Dakar, no el beneficia i pot posar en risc el liderat del ral·li que ha recuperat després de guanyar la 12a etapa.

"Sserà molt complicat. L'ordre de sortida no ens beneficia gens, però això no vol dir que no ho intentarem", ha dit Coma, que ha guanyat la dotzena etapa del ral·li i s'ha posat líder amb un minut i 35 segons de avantatge sobre el francès Cyril Despres (KTM).

D'aquesta manera, el pilot d'Avià obrirà la ruta aquest dissabte en l'etapa decisiva del Dakar, mentre el francès, que aquest divendres ha acabat quart, sortirà sis minuts després de Coma.

"Ell (Despres) surt molt enrere i jo obro pista. El lògic és que em guanyi temps", ha comentat Coma, que, no obstant, ha dit que prefereix que Despres surti més endarrerit i no just després d'ell. "Si a Despres li costa més trobar la referència probablement jo pugui fer la meva carrera i ell hagi de fer la seva. Això dóna més joc perquè passin coses", ha indicat.

El català ha considerat que aquest dissabte pot decidir el vencedor del ral·li, ja que l'última etapa, el diumenge entre Pisco i Lima, només 29 té quilòmetres cronometrats i serà molt difícil recuperar temps. "S'han de disputar tots els quilòmetres i fins que no acaba no se sap. Serà complicat treure diferències corrent, però l'aspecte mecànic també juga", ha indicat el pilot.

Sobre la jornada de divendres, entre les ciutats peruanes d'Arequipa i Nasca, Coma ha dit que ha estat una etapa "preciosa", amb pistes de sorra al costat de la costa peruana, i amb un primer tram molt difícil de navegació.

stats