Esports 14/10/2011

Marc Márquez sortirà últim a Austràlia, sancionat després d'una doble caiguda

El pilot català ha sigut penalitzat amb un minut per envestir Wilairot

Efe
2 min

Phillip IslandEl pilot català Marc Márquez ha sigut penalitzat amb un minut de sanció en els entrenaments oficials de Moto2 que es realitzaran a partir d'aquest dissabte al circuit australià de Phillip Island, i sortirà des de la vintena i última posició en el Gran Premi d'Austràlia.

El campió del món de 125 cc ha sigut sancionat pel reglament esportiu, que especifica que una vegada es mostri la bandera de quadres tots els pilots han d'alentir la seva carrera, fet que no va passar amb el pilot català. Márquez, quan es disposava a completar la seva segona volta, va impactar amb el pilot Ratthapark Wilairot, quan ja s'estava incorporant al seu taller.

L'equip espanyol de Márquez, Suter, havia apel·lat a la decisió de la direcció de carrera per la penalització al seu pilot, però els comissaris de la Federació Internacional de Motociclisme (FIM) han confirmat aquest divendres que Márquez haurà de complir la sanció d'un minut en el seu millor temps en els entrenaments oficials. La nota del FIM explica que "després de passar per la bandera de quadres al final dels primers entrenaments lliures el pilot Marc Márquez ha rodat d'una forma irresponsable i ha causat lesions al pilot Ratthapark Wilairot, fet que suposa una infracció de l'article 1.21.2 del reglament del Campionat del Món".

Márquez ja havia sofert una primera caiguda la matinada d'aquest divendres. El pilot de Cervera ha caigut en la quarta volta en sortir-se de la pista i trepitjar l'herba. En intentar frenar per tornar a l'asfalt la roda davantera de la seva moto s'ha bloquejat i ha caigut. D'aquesta manera Márquez ha hagut de veure tots els entrenaments des del seu taller esperant la reparació de la seva moto. Al jove pilot se li han hagut d'aplicar tiretes especials a la cella, on se li havia apreciat una ferida incisa i molt fina.

Les radiografies dels metges del circuit indiquen que Wilairot no té cap fractura, tot i que el pilot va ser traslladat al centre sanitari per rebre cures més exhaustives i descartar qualsevol tipus de fissura o lesió greu.

stats