Fórmula 1
Esports 08/09/2012

Els McLaren dominen a Monza i Hamilton sortirà des de la 'pole position'

Button ha aconseguit el segon millor temps i Massa el tercer. Fernando Alonso, líder del mundial, només ha pogut ser 10è i De la Rosa sortirà des de la 23a posició

Ara
1 min
Lewis Hamilton, el més ràpid a la qualificació del GP d'Itàlia

BarcelonaEls McLaren han dominat la sessió de qualificació del Gran Premi d'Itàlia de Fórmula 1. Lewis Hamilton ha marcat el millor temps i el seu company Jenson Button ha estat segon. Els dos s'han imposat al circuit de Monza, en uns entrenaments on Fernando Alonso –líder del mundial– ha estat la nota negativa ja que ha tingut un problema mecànic i tan sols ha pogut ser 10è. D'altra banda, Pedro Martínez de la Rosa sortirà des de la 23a posició.

Hamilton ha estat el més ràpid en donar la volta al traçat italià (5.793 metres) amb un minut, 24 segons i 10 mil·lèsimes, 123 menys que el seu company d'equip Button. El tercer registre ha estat per un Ferrari, però no pas el d'Alonso sinó el de Felipe Massa. I és que el pilot asturià no ha pogut fer l'últim intent de volta ràpida ja que se li ha trencat una peça al monoplaça. D'aquesta manera, i malgrat que aquest dissabte al matí havia estat el més ràpid en els entrenaments lliures, a la Q3 no ha pogut rebaixar temps i s'ha hagut de conformar amb la 10a posició a la graella de sortida.

De la Rosa, 23è

D'altra banda, el català Pedro Martínez de la Rosa s'ha vist superat pel seu company d'equip Narain Karthikeyan i sortirà des del 23è lloc. El pilot català compleix aquest diumenge a Monza 100 Grans Premis.

stats