MOTO2
Esports 30/06/2012

Marc Márquez guanya a Assen després de remuntar i d'una gran lluita amb Andrea Iannone

Pol Espargaró ha caigut en la volta 2 i Thomas Luthi, en la primera, així que ara Marc Márquez té un avantatge de 23 punts respecte el segon de la general, que ara és Iannone

Nuria García
1 min
Marc Márquez celebra el seu triomf a Assen

BarcelonaMarc Márquez ha aconseguit un gran triomf en el Gran Premi d'Holanda de Moto2 després de remuntar i d'una gran i espectacular lluita amb Andrea Iannone. Les caigudes de Pol Espargaró quan liderava la cursa en la volta 2 i la de Thomas Luthi, tot just a l'inici, han fet que els 25 punts que ha sumat Márquez el distanciïn una mica més al capdavant del Mundial. Ara Márquez és primer i segon és Iannone, amb 23 punts menys. Per darrere, Pol Espargaró i Thomas Luthi són tercer i quart, a 31 punts de Márquez.

De fet la cursa ha començat amb molta intensitat i amb Luthi i Wilairot pel terra en la primera volta. Però quan Pol Espargaró aconseguia situar-se primer en la segona volta, el de Granollers ha entrat fort en un revolt i ha caigut. Iannone, en pocs girs, s'ha situat primer i s'ha marxat tot sol, deixant Márquez quart, darrere de Redding i d'Aegerter, que li estava fent un tap.

Quan encara quedaven 14 voltes pel final, Márquez ha aconseguit col·locar-se segon. El de Cervera ha iniciat la remuntada per retallar els tres segons llargs que Iannone tenia d'avantatge. En deu voltes, Márquez ja estava enganxat a l'italià, amb qui ha començat una espectacular lluita per aconseguir el triomf. Després de superar-se diverses vegades, el de Cervera ha donat un cop sobre la taula en l'última volta, avançant Iannone amb un gran exterior.

Així, Márquez ha obert una mica de forat i ha aconseguit creuar la meta amb comoditat, seguit de Iannone i de Scott Redding, que ha lluitat amb el català Tito Rabat per la tercera posició. Al final, Rabat ha estat quart i Toni Elías, novè.

stats