MOTO2
Esports 29/04/2012

Pol Espargaró aconsegueix el seu primer triomf a Moto2 en una cursa marcada per la pluja

El de Granollers supera Marc Márquez en el moment oportú, abans que la cursa es doni per acabada en la volta 18 amb bandera vermella a causa de la pluja

N. García
2 min
Pol Espargaró, celebrant el triomf / MARCELO DEL POZO /REUTERS

BarcelonaPol Espargaró ha aconseguit el triomf en la cursa de Moto2 a Jerez, la seva primera victòria a la categoria, després de superar Marc Márquez i que la cursa es donés per acabada a causa de la pluja a set voltes per al final.

Redding i Luthi han dominat les primeres voltes del Gran Premi d'Espanya, però Márquez i Espargaró no els han deixat escapar. Així, en la volta sis, Márquez ha superat Luthi i ha passat a ser segon, mentre Toni Elías seguia remuntant posicions i, en la volta 10, ja era sisè.

Márquez ha fet una cursa intel·ligent, esperant darrere Redding el millor moment per avançar-lo. I el de Cervera ha decidit, a 15 voltes pel final, situar-se primer. Tot i això, aquesta posició l'ha perdut uns revolts més tard, quan Redding i Luthi l'han avançat per dins. La lluita, fins al final, estava assegurada.

A la volta 15, Márquez s'ha situat segon just quan han començat a caure les primeres gotes sobre el circuit de Jerez. L'amenaça de pluja havia estat present durant tot el matí i, al final, ha fet acte de presència. Tot just una volta més tard, Pol Espargaró ja era segon i, en la volta 17, el de Granollers havia superat Márquez. Els pilots lluitaven per aconseguir la millor posició abans que direcció de cursa aturés la carrera per la pluja. I la bandera vermella ha arribat quan els pilots començaven a fer la volta 19.

Els resultats que direcció de cursa ha donat per bons han estat els de la volta anterior a la bandera vermella –sempre compta l'últim pas per línia de meta de tots els pilots–, així que Pol Espargaró ha aconseguit el seu primer triomf a Moto2. Al podi l'han acompanyat Marc Márquez i Thomas Luthi.

Toni Elías ha estat 9è i Àxel Pons 18è, seguit de Ricky Cardús i d'Àngel Rodríguez. Pel darrere, 27è ha estat Nico Terol i últim, Tito Rabat, que ha tingut problemes i ha hagut d'entrar als boxs. Per últim, Elena Rosell ha caigut i no s'ha classificat.

stats