MOTOGP
Esports 20/05/2012

Jorge Lorenzo guanya a Le Mans i Valentino Rossi torna a pujar al podi un any més tard

El pilot balear ha dominat la cursa de principi a fi, seguit de Valentino Rossi. L'italià ha tornat al podi a Le Mans, on va pujar-hi per últim cop l'any passat, després d'una gran lluita amb Casey Stoner

N. García
2 min
Rossi, Lorenzo i Stoner, trio de campions al podi de MotoGP, a Le Mans / JEAN FRANÇOIS MONIER / AFP PHOTO

BarcelonaJorge Lorenzo ha guanyat el Gran Premi de França de MotoGP i torna a situar-se líder del Mundial, per davant de Valentino Rossi. El balear, que sortia des de la segona fila de la graella, ha fet una gran sortida i s'ha col·locat primer en el primer revolt, una posició que ja no ha abandonat fins la bandera a quadres.

Per darrere, durant les primeres voltes, Casey Stoner intentava que Lorenzo no s'escapés, però el ritme del balear ha anat incrementant-se. I és que Lorenzo ha fet una cursa intel·ligent, prenent només els riscos necessaris en la relliscosa pista de Le Mans per evitar caure.

Però sens dubte, la notícia del dia ha estat el podi de Valentino Rossi. L'italià, nou cops campió del món (una a 125 cc, una altra a 250 cc i set a la categoria reina), ha tornat al podi un any més tard. Rossi va aconseguir pujar al podi per últim cop precisament a Le Mans, l'any passat, quan una caiguda entre Pedrosa i Simoncelli li va permetre pujar al tercer graó del podi.

L'italià ha fet una gran cursa, apropant-se a Stoner i estudiant-lo. De fet, Rossi ha aconseguit retallar un segon a l'australià quan els dos han començat a avançar els pilots doblats. L'italià ha superat l'australià a dues voltes pel final, però Stoner ha tornat a situar-se segon. De fet, els dos han estat els protagonistes de les emocionants últimes voltes per al final. Stoner es defensava i Rossi intentava trobar els forats per superar l'australià. Però al final, Rossi ha aconseguit avançar l'australià en l'última volta i Stoner, pensant més en el Mundial que en la cursa, ha acabat llençant la tovallola i conformant-se amb la tercera posició

Pel darrere, Dani Pedrosa ha aconseguit acabar la cursa en la quarta posició, afavorit per les caigudes de Crutchlow i de Dovizioso, els dos pilots del Tech 3 de Yamaha. Héctor Barberà ha acabat en la novena posició i Aleix Espargaró, en la 13a.

stats