MOTOGP
Esports 25/07/2011

Stoner no té rival a Laguna Seca

L'australià perd una posició en la sortida, però va de menys a més i supera Pedrosa i Lorenzo per creuar en primera posició la meta de Laguna Seca

Nuria Garcia
2 min
Casey Stoner ha guanyat a Laguna Seca. JOHN G. MABANGLO / EFE

BarcelonaCasey Stoner ha aconseguit una important victòria a Laguna Seca, la cursa del mundial que només disputen els pilots de MotoGP. L'australià, que no ha fet una bona sortida i s'ha vist avançat pel català Dani Pedrosa, ha fet una gran remuntada, superant el seu company a Honda en una arriscada maniobra i, després, avançant Jorge Lorenzo, fins llavors el líder, amb un exterior perfecte. L'australià ha creuat la meta de Laguna Seca com a líder per segon cop en la seva carrera.

Lorenzo, que tenia molèsties a la cadera després de la caiguda que va patir en els lliures de dissabte, ha pujat al segon graó del podi. Ara, el balear té a Casey Stoner a 20 punts en la classificació general del Mundial de pilots. Dani Pedrosa, per la seva banda, ha tancat el podi. El català ha fet una gran sortida i ha aguantat el ritme de Lorenzo durant les primeres voltes. Però Pedrosa ha anat de més a menys i, cap a l'equador de la cursa, ha vist com Stoner l'avançava i s'anava quedant mica en mica endarrerit. Tot i això, després de la seva reaparició a Mugello, Pedrosa ha aconseguit un triomf a Alemanya i una tercera posició a Laguna Seca.

Qui no ha tingut el dia a Laguna Seca ha estat Toni Elías. El pilot manresà, que segueix tenint molts problemes amb la seva Honda, a la que no s'acaba d'adaptar, ha arribat a rodar últim, fins i tot darrere del seu nou company d'equip, Ben Bostrom, que debutava aquest cap de setmana i que ha acabat retirant-se. Elías ha acabat doblat, en la tretzena posició, justament en la cursa que el seu equip li havia marcat com a ultimàtum per aconseguir capgirar la situació negativa.

La cursa americana ha tingut diverses baixes. Entre els que no han pogut acabar, Simoncelli, Crutchlow i Bautista han anat pel terra en les primeres voltes de la cursa. Bostrom, company d'Elías, ha hagut de retirar després de patir una sortida de pista. L'americà ha tingut problemes amb el canvi i ha decidit retirar-se abans d'arriscar-se a una caiguda.

stats