MOTOCICLISME
Esports 25/06/2011

Maverick Viñales regna sota la pluja

El pilot de Roses aconsegueix a Assen la segona victòria de la seva curta carrera amb un espectacle de pilotatge. Salom i Gadea l'han acompanyat al podi

Nuria García
1 min
Sergio Gadea ruixa amb cava el guanyador, Maverick Viñales.

BarcelonaMaverick Viñales no té aturador. El pilot català ha tornat a pujar al calaix més alt del podi, el segon cop en la seva curta carrera al Mundial, que va començar el passat mes de març. Al podi l'han acompanyat Luis Salom i Sergio Gadea.

El pilot de Roses sortia des de la primera posició, però en la sortida s'ha vist sorprès per diversos pilots. Tot i això, com sempre, no s'ha rendit. Pacient, ha esperat el moment oportú, s'ha col·locat quart i, quan ha vist que els tres pilots capdavanters marxaven, ha començat a incrementar el ritme just en el moment en què començaven a caure quatre gotes.

A 13 voltes pel final, Maverick es col·locava primer, superant Cortese amb un gran avançament. Ha estat llavors quan ha començat a ploure amb intensitat. La majoria de pilots han demanat a direcció de cursa aturar-la, degut a les condicions de la pista –tots han sortit amb pneumàtics de sec perquè la cursa no s'havia declarat en mullat–, que s'ha convertit en una pista de patinatge.

Maverick Viñales no ha semblat ensumar el perill i, com si no passés res, ha incrementat la distància amb els seus perseguidors, arribant fins als dos segons. Les peticions dels pilots s'han fet realitat quan restaven set voltes pel final –quan s'havien superat les 2/3 parts de la cursa, fet que ha permès declarar la cursa com a finalitzada– i s'ha mostrat bandera vermella.

Maverick aconseguia així a Assen, la catedral del motociclisme, el seu segon triomf a 125 cc en només set curses. Dues victòries, tres podis i dues pole positions. La seva carrera tot just acaba de començar.

stats