MOTOCICLISME
Esports 15/05/2011

Maverick Viñales fa la seva presentació de gala a Le Mans guanyant la seva primera cursa

Viñales, amb només 16 anys, es converteix en el pilot català més jove en guanyar un Gran Premi. L'avançament en l'últim revolt sobre Nico Terol, per emmarcar

Nuria García
1 min
Maverick Viñales ha superat Terol en l'últim revolt i han protagonitzat un final molt ajustat.

BarcelonaNico Terol semblava no tenir rival durant aquesta temporada. Poles, voltes ràpides i triomfs se succeïen amb relativa facilitat per al d'Alcoi. Però avui, a Le Mans, s'ha trobat amb un convidat inesperat. Inesperat per la seva edat, no pas per les seves qualitats, que han quedat demostrades en les quatre curses que ha disputat en el Mundial.

Maverick Viñales va presentar-se ahir d'una manera excepcional. La seva carta de presentació ha estat una cursa espectacular lluitant amb el pilot que lidera el mundial del 2011, Nico Terol. Passa'm tu, et passo jo... els dos pilots s'han passat tota la cursa jugant al gat i a la rata, fins que al final, a quatre voltes per la bandera a quadres, Terol s'ha posat al davant i ha intentat desempallegar-se del català. Ho ha intentat, però no ho ha aconseguit. Maverick l'ha esperat al darrere i s'ho ha jugat tot en l'última volta.

Havia dit al seu pare que en les últimes cinc voltes intentaria donar el màxim, i així ho ha fet. En l'últim revolt, Maverick ha fet un espectacular avançament per l'interior sobre Nico Terol i ha creuat la línia de meta en la primera posició per primer cop en la seva vida. Té només 16 anys, s'ha convertit en el català més jove que ha guanyat un Gran Premi, així que caldrà tenir-lo en compte. No han calgut masses curses per trobar quina és la revelació d'aquesta temporada.

El podi l'ha completat Efrén Vázquez, que ha pujat al tercer esglaó.

stats